Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Březina si před Americkou bruslí pochvaluje přípravu

Praha - Krasobruslaře Michala Březinu čeká ostrý vstup do sezony. Čtvrtý muž z letošního mistrovství světa se představí na Americké brusli, prvním závodě seriálu Grand Prix. "Beru to ale jako každý jiný závod," řekl Březina. Jednadvacetiletý závodník v této sezoně již jednu akci absolvoval, na Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu, kde trénuje, byl druhý. Desátý muž z olympiády ve Vancouveru odletěl do USA ve středu, krátký program jej čeká v pátek a volná jízda v sobotu.

Michal Březina
zdroj: ISIFA/EPA

Březina podstatnou část minulé sezony ze zdravotních důvodů vynechal, proto je teď hlavně rád, že je fit. A vcelku spokojený je i se současnou formou. "Zatím vše funguje. Nemůžu říci, že je vše na sto procent, ale jízdy v tréninku zvládám celkem slušně. Sezona začala lépe než ta loňská," uvedl.

Svěřenec trenérů Karla Fajfra a Petra Starce, který spolupracuje i s Karolem Divínem, do sezony vstupuje s podobnými jízdami jako v předešlém roce. "Skokově se nezměnilo nic. Program volné jízdy je ale jiný," řekl Březina, jenž bude nově ve volné jízdě bruslit na hudbu z filmu Neúplatní. "Mám rád filmy z dvacátých let minulého století," vysvětlil.

Březina na minulém MS zařadil do volné jízdy dva čtverné skoky. V sezoně je ale často vynechával. V nadcházejících měsících plánuje skoky nejvyšší obtížnosti zařazovat pravidelně. "Už loni jsem měl naplánováno, že v programech bude čtverák natvrdo. Bohužel jsem půl sezony nejezdil, takže jsem ho neměl kde zařadit. Na Evropě jsem ho proskočil, ale na světě jsem už všechno udělal. Letos jsou jízdy postavené tak, že (čtverný skok) je součást programu," uvedl Březina.

Čtverák v každém závodě

Brněnský rodák do jízdy zapracoval čtverného toeloopa a salchowa. "Už jsem si na ně zvykl, takže to neberu tak, že by byl (čtverný skok) navíc. I tréninky jezdím se čtveráky a zatím to funguje dobře. Počítám s tím, že ho v každém závodě zařadím. Když se na to člověk podívá, jak kluci letos jezdí, tak to bude potřeba," řekl realisticky.

Březina v minulé sezoně v GP vinou zranění nestartoval, o rok dříve mu postup do finálového závodu seriálu těsně unikl. Cíl v podobě postupu do finále GP si před sebe ale prý nestaví. "Bude záležet na tom, jak zajedu závody. Já se teď budu spíše snažit soustředit na závod od závodu. Nebudu to hrotit tak, že se soustředím na mistrovství Evropy nebo svět. Pro mě je důležité zajet každý závod minimálně se stejnou obtížností," uvedl Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články