Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Štafetu v Pokljuce vyhráli Rusové, Češi osmí

Pokljuka (Slovinsko) - Druhou štafetu Světového poháru biatlonistů s obrovským náskokem vyhráli v Pokljuce mistři světa Rusové. České kvarteto vytáhl do elitní desítky finišman Michal Šlesingr, který po výborné střelbě i druhém nejrychlejším běhu závodu předstihl sedm soupeřů a obsadil osmé místo. Na vítězného Nikolaje Kruglova ztratil pět a půl minuty.

zdroj: ČT4

Rusové i bez potrestaného Ivana Čerezova fantasticky stříleli a dohromady museli jen třikrát dobíjet. Bez trestného kola, i když s 16 dobíjeními, absolvovali závod na 4x7,5 kilometru také Rakušané a dojeli si pro senzační třetí místo. Stříbro patří Němcům, nejrychlejší tým úvodní štafety Norsko skončilo čtvrté.

Českou štafetu tentokrát rozbíhal Tomáš Holubec, který nahradil Ondřeje Moravce, jemuž se v Hochfilzenu vůbec nevedlo. S jedním trestným okruhem předával až jako šestnáctý z 19 startujících, Zdeněk Vítek na druhé položce neskolil hned dva terče a nabral další dvě minuty ztráty.

Jaroslav Soukup na třetím úseku střílel za nulu a nepatrně Čechy v pořadí posunul, nejlepší výkon pak podal Šlesingr. Po jediném dobíjení a vynikajícím běžeckém čase, který na třetím úseku překonal jen Rus Dmitrij Jarošenko, vytáhl štafetu na osmé místo.

Výsledky:

Muži - štafeta na (4x7,5 km):

1. Rusko (Makovějev, Čudov, Jarošenko, Kruglov) 1:16:58,1 (0 tr. kol), 2. Německo (Rösch, Wolf, Birnbacher, Greis) -2:35,0 (1), 3. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Landertinger, Eder) -3:11,4 (0), 4. Norsko -4:02,2 (2), 5. Itálie -4:36,3 (3), 6. Ukrajina -4:53,3 (2), ...8. ČR (Holubec, Vítek, Soukup, Šlesingr) -5:25,3 (3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články