Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pro Banka je velkou výzvou Kitzbühel

Praha - Životní sezonu má za sebou nejlepší český sjezdař Ondřej Bank, který jako jeden z šesti závodníků bodoval ve světovém poháru ve všech disciplínách, přesto se hodlá i dál posouvat kupředu. A hlavně v rychlostních disciplínách. Jeho snem je pokořit sjezd v Kitzbühelu, kde si před třemi lety přivodil vážnou zlomeninu holenní kosti a málem kvůli tomu přestal lyžovat.

"Mám hodně rezerv," uvedl na tiskové konferenci v Praze. "Chci se víc věnovat rychlostním disciplínám, letos to byla taková skautská práce. Pracovat na materiálu, kombinézách, zvyknout si na dlouhé lyže," vypočítal. Neznamená to ale, že ustoupí od slalomu, obřího slalomu a kombinace, v nichž sbírá největší úspěchy. "Vždy mi imponovali lyžaři, kteří umějí všechny disciplíny. Obdivoval jsem je," poznamenal.

Po sezoně mu gratulovali všichni špičkoví sjezdaři včetně legendy Wernera Franze. "V sezoně bylo hodně závodů, kde jsem v cíli kroutil hlavou a byl nespokojený. Jsem ale moc rád, že ta sezona byla úspěšná, i když samozřejmě bylo na víc," prohlásil muž, který věčně hledá možnosti ke zlepšení. Příští rok chce vylepšit 26. místo v celkovém hodnocení světového poháru, čtrnácté v obřím slalomu a sedmé v kombinaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Bank hodnotil sezónu

"Je úžasné, že nám nejsou dobrá pátá místa," připomněl kouč a bratr Tomáš Bank výsledek z kombinace na MS, kde se hovořilo o medaili. "Ale to zavání nepokorou, můžeme být rádi, že vůbec lyžuje," řekl trenér. Ondřej Bank získal 303 bodů v SP a 353 bodů do pořadí, podle kterého se bude nasazovat do závodů v příští sezoně. "To je perfektní," upozornil trenér. "Třeba ty medaile přijdou později," věří.

Bank si zkusí i salta

Pro milovníka adrenalinu je výzvou Hahnenkamm."Hodně lidí tam nezávodí naplno," tvrdil Bank. "Chci také vychytat skoky, ve kterých si nejsem úplně jistý," řekl s tím, že bude trénovat i u Aleše Valenty v Acrobat parku ve Štítech. "Tak jasně, že si nějaká saltíčka dám," těší se. Kvůli tomu, aby se opět zlepšil ve sjezdech, nejspíš zase zavítá na podzim do Chile, kde jsou dlouhé sjezdovky. A kvůli tomu ještě tento týden bude testovat lyže pro další sezonu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články