Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bank je na domácím mistrovství největším lákadlem

Praha - Po životní sezoně mají čeští fanoušci možnost vidět sjezdaře Ondřeje Banka závodit i doma. Muž bodující ve všech disciplínách Světového poháru bude ode dneška hvězdou mistrovství republiky ve Špindlerově Mlýně. "Jo, jedu všechno," řekl Bank s tím, že nastoupí na start dnešního super-G i superkombinace, sobotního obřího slalomu a nedělního slalomu. K jeho největším soupeřům patří trio Kryštof Krýzl, Filip Trejbal a Petr Záhrobský.

Loni doma Bank dominoval všem čtyřem závodům a rozšířil svoji sbírku již na jedenáct českých titulů. Otázkou je, zda letos svůj kousek zopakuje. "Nevím, vůbec netuším," usmál se Bank. "Jsem rád, že jsem odjezdil sezonu zdravotně v pořádku a doufám, že budou dobrý podmínky, abychom si dobře zalyžovali," přál si.

Při neúčasti Šárky Záhrobské, která na domácím šampionátu naposledy startovala před pěti lety, patří k favoritkám Kateřina Pauláthová a Michaela Smutná.

V sobotu se ve Špindlerově Mlýně bude o tituly bojovat i ve skikrosu. Nejcennější body budou obhajovat tuzemské jedničky Tomáš Kraus a Nikol Kučerová. Konkurenci jim vytvoří mimo jiné jezdci z Polska a Slovinska, mezi kterými by neměl chybět Filip Flisar, osmý muž z loňské olympijské premiéry na olympiádě ve Vancouveru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články