Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sáblíková má čtvrté zlato z 5 kilometrů

Inzell (Německo) – Rychlobruslařka Martina Sáblíková získala čtvrté zlato na mistrovství světa v oblíbené disciplíně na 5000 metrů. Svůj rozjezd v německém Inzellu absolvovala ve výborném čase 6:50:83. Její největší soupeřka, Němka Stefanie Beckertová, skončila druhá, třetí místo doplnila její krajanka Claudia Pechsteinová. Sáblíková již získala stříbrnou medaili ve čtvrtečním závodě na 3 kilometry a z preventivních důvodů se odhlásila z páteční patnáctistovky.

Strašně moc jsem chtěla vyhrát a povedlo se to. Po třech kilometrech, i když jsem jezdila pořád stejné časy, tak jsem do toho musela dát hodně síly a přemáhat se. Nebyla jsem sice schopná zrychlit, ale byla to skvělá jízda," řekla nadšená Sáblíková novinářům po závodě. "Byla jsem hotová, ale jsem ráda, že to stačilo," doplnila.

Dvojnásobná olympijská vítězka na nově zastřešené dráze v Inzellu splnila roli největší favoritky. Startovala sice v předposlední rozjížďce před svou největší rivalkou Beckertovou, ale vzala jí vítr z plachet skvělým výkonem. Pětinásobná vítězka Světového poháru na dlouhých tratích absolvovala nejdelší ženskou trať strojově přesným tempem. Dvanáct čtyřsetmetrových okruhů jezdila pravidelně v časech od 32,3 do 32,6 na kolo, což žádná z jejích soupeřek napodobit nedokáže.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v rychlobruslení 2011 Německo

Naprosto nadšený z výkonu Sáblíkové byl její trenér Petr Novák. "Martina odvedla stoprocentní práci. V hlavě měla techniku a od začátku do konce jela bravurně. Já jsem ji ještě takhle jet neviděl," řekl Novák, který se prakticky celý závod usmíval. "Věřil jsem, že si jede pro zlato. V zámoří by s touto jízdou zajela čas pod 6:40," poukázal Novák na skutečnost, že ve vysokohorském prostředí v Calgary nebo v Salt Lake City by jeho svěřenkyně zřejmě vylepšila vlastní světový rekord.

Dvojnásobná stříbrná medailistka z Vancouveru Beckertová se v poslední jízdě s Japonkou Eriko Išinovou držela času Sáblíkové jen v úvodních kolech. Pak začala postupně ztrácet a v cíli za Češkou zaostala o 4,16 sekundy. Sáblíková tak v Inzellu získala druhou medaili po stříbru na trojce. Páteční závod na 1500 metrů, do nějž byla přihlášená, vynechala. Kromě čtyř zlatých medailí z pětky má z MS i jedno zlato na 3000 m a dvakrát vyhrála světový šampionát ve vícebojích.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články