Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítková byla osmá ve vytrvalostním závodu

Chanty Mansijsk (Rusko) - Biatlonistka Veronika Vítková obsadila na mistrovství světa v Chanty Mansijsku osmé místo ve vytrvalostním závodu a dosáhla svého nejlepšího výsledku v sezoně. Závod byl velkým představením Švédky Heleny Ekholmové, která zvítězila s více než dvouminutovým náskokem před Němkou Tinou Bachmanovou. I přes dvě chyby v závěrečné střelbě uhájila bronz Ukrajinka Vita Semerenková. Tradičně nejrychlejší běh měla Němka Magdalena Neunerová, pět trestných minut ji ale odsoudilo na pátou pozici. Biatlonový šampionát pokračuje v pátek mužskou štafetou.

Dosavadním nejlepším výsledkem dvaadvacetileté Vítkové v této sezoně byla v rámci Světového poháru 21. příčka, nyní ale dala česká biatlonistka vzpomenout na úspěchy z roku 2009. Tehdy byla ve stejné disciplíně na MS dokonce pátá.

V dnešním závodě se od začátku držela mezi nejlepšími, neboť na prvních dvou položkách nechybovala. Při třetí a čtvrté zastávce na střelnici vždy jednou minula.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v biatlonu 2011 Rusko

Z dalších českých reprezentantek bodovala už jen Barbora Tomešová, která po čtyřech chybách obsadila 35. příčku. Gabriela Soukalová minula terč sedmkrát a figuruje na 47. pozici, Zdeňka Vejnarová je ještě o pět míst za ní.

Výsledky závodu na 15 km

1. Ekholmová (Švéd.) 47:08,3 (0 tr. minut),

2. Bachmannová (Něm.) -2:15,8 (2),

3. Vita Semerenková (Ukr.) -2:52,1 (3),

...8. Vítková (ČR) -4:35,2 (2),

...35. Tomešová -7:32,2 (4),

...47. Soukalová -9:30,9 (7),

...52. Vejnarová (všechny ČR) -9:56,2 (6).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články