Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Čeští skokani v Oslu osmí

Oslo - Kvarteto českých skokanů na lyžích Jakub Janda, Lukáš Hlava, Jan Matura a Roman Koudelka obsadilo v jednokolovém závodě družstev na velkém můstku na mistrovství světa v Oslu osmé místo. Titul získali Rakušané, kteří na šampionátu triumfovali ve všech závodech. Druhé skončilo ve větrné loterii domácí Norsko, třetí bylo nečekaně Slovinsko.

O výsledcích dnes na Holmenkollenu rozhodlo první kolo, protože druhá část byla kvůli silnému větru zrušena. V tom prvním vylepšil Andreas Kofler výkonem 141 metrů rekord můstku. "Tentokrát to bylo tvrdé, podmínky byly na hraně. Trochu se z toho zvedal žaludek, ale titul jsme si zasloužili," řekl kouč Rakušanů Alexander Pointner.

Roman Koudelka:

"Strašně mě to mrzí, bylo to moc dobře rozjeté. Mohlo se stát cokoliv, ale bohužel, za hranou jsem trošku roztrhl lyže, přišel poryv větru a přišlo mi to, jak když mi někdo hodí čtyřicetikilovou činku na záda."

Rakušané potvrdili i v posledním skokanském vystoupení na mistrovství svoji nadvládu, když ke čtyřem zlatým přidali ještě dvě stříbrné medaile. Na podmínkách a zrušeném druhém kole vydělalo domácí Norsko a také Slovinsko. "Byla to loterie, ale skákat by se dalo, kdyby chtěli. Asi stačila Norům stříbrná a báli se, že by ji mohli ztratit," řekl Polák Adam Malysz, který po sezoně ukončí kariéru.

Češi figurovali po skocích Jandy, Hlavy a Matury na šestém místě a jen tři body je dělily od čtvrté pozice. Koudelka ale měl ve větru problémy ve vzduchu a přistál jen na 106 metrech. "Závod byl o větru a hlavní roli hrály odpočty. Nám to nevyšlo a měli jsme smůlu," řekl asistent trenéra českých skokanů Radek Žídek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články