Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rakušané vyhráli i druhou štafetu sdruženářů

Oslo - Také druhý závod družstev vyhráli na mistrovství světa v Oslu sdruženáři Rakouska před Německem a Norskem. České kvarteto ve složení Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík, Aleš Vodseďálek a Pavel Churavý doběhlo deváté z 11 štafet. Dnešní závod se skokanskou částí na velkém můstku prakticky okopíroval pondělní klání ze středního můstku. Nejlepšími skokany se opět ukázali Francouzi, v běhu však za svými konkurenty zaostali a zůstali bez medaile.

O prvenství sváděli dramatický souboj Němci s Rakušany a v cílové rovince opět prokázal své zkušenosti finišman Mario Stecher, jenž předčil o jedinou
desetinu Tina Edelmanna. Norský elitní běžec Magnus Moan znovu stahoval velké manko na posledním úseku marně.

Češi mohli tentokrát postavit do štafety zkušeného Pavla Churavého, jenž úvodní část šampionátu vynechal kvůli nemoci. Po prvních dvou úsecích si čeští sdruženáři ještě o jednu příčku vylepšili sedmé místo ze skoku, tradičně nejslabší Vodseďálek však kontakt s Japonci neudržel a předal na osmé pozici. Churavý pak ještě prohrál souboj se Švýcarskem.

Rakušané získali včetně olympiády ve Vancouveru již třetí velké zlato za sebou. V Oslu byla neméně úspěšná výprava německých sdruženářů, která ze čtyř závodů posbírala celkem šest medailí.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články