Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rychlobruslařka Erbanová si z MS veze už čtvrté zlato

Seinäjoki – Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová získala v závěrečný den mistrovství světa juniorů v Seinäjoki už čtvrté zlato. Svěřenkyně Petra Nováka a týmová kolegyně Martiny Sáblíkové, která je na šampionátu s ní, dnes na otevřené dráze ve Finsku vyhrála hodnocení nejkratšího sprintu na 500 metrů. "Z medailí jsem nadšená, s něčím podobným jsem nepočítala. Určitě to byl můj životní závod, životní víkend," radovala se Erbanová.

Dnešní triumf připojila osmnáctiletá Erbanová k titulům, které získala v závodech na 1 000, 1 500 metrů a ve čtyřboji. V prvním závodu na 500 m zajela v pátek druhý čas a dnešní jízdu vyhrála, což ji v konečném hodnocení sprintu posunulo na první příčku.

"Nejcennější je zlato ve víceboji a nejpřekvapivější na patnáctistovce. Tam jsem nevěřila, že bych mohla vyhrát. A ještě s takovým náskokem," podotkla.
Bývalá hokejistka z Vrchlabí si tak ze Seinäjoki odveze čtyři zlaté medaile z pěti možných. Na stupně vítězů nedosáhla Erbanová jen na nejdelší trati 3 000 metrů, kde jí však i 11. čas stačil k triumfu ve čtyřboji.

Maximálně spokojený s jejími výsledky byl i náročný kouč Petr Novák. "Karolína odvedla přesně to, co jsem od ní očekával. Splnila to, na co se připravovala a pro co sem přijela. Byl to vrchol její sezony a potvrdila všechna očekávání. Čtyřikrát mistryně světa, k tomu není co dodat," řekl Novák.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články