Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sestava na MS v biatlonu je téměř jasná

Nové Město na Moravě (Žďársko) - Na mistrovství světa v biatlonu v ruském Chanty Mansijsku bude s největší pravděpodobností startovat pětice českých reprezentantů ve složení Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec, Zdeněk Vítek a Tomáš Holubec. Trenér žen Jindřich Šikola má zatím jasno o trojici Veronika Vítková, Barbora Tomešová a Gabriela Soukupová. O čtvrté závodnici se musí rozhodnout do nedělního večera mezi Zdeňkou Vejnarovou a Veronikou Zvařičovou. Světový šampionát začne příští čtvrtek závodem smíšených štafet. V pondělí ve tři hodiny ráno odcestují čeští biatlonisté do Mnichova, odkud odletí na Sibiř.

"Šanci dostat se do nominace má ještě Vít Jánov, který si vede dobře na mistrovství Evropy v Itálii. Bude záležet na jeho víkendových výsledcích," uvedl trenér mužů Ondřej Rybář. Ve vytrvalostním závodě na 20 km obsadil Jánov 15. místo, o víkendu jsou na programu na ME sprint a stíhací závod.

Reprezentanti mají za sebou v tomto týdnu vydařenou přípravu na novoměstských tratích, kam se chystali už na konci loňského roku. Tento termín ale nevyhovoval novoměstským pořadatelům. "Potřebujeme si před závody Světového poháru v příštím roce a mistrovstvím světa 2013 v Novém Městě vyzkoušet tratě a hlavně střelnici. Prostoru v nabité sezoně moc není. Proto jsme zařadili trénink těsně před mistrovstvím světa," uvedl kouč Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava biatlonistů před MS

Tratě měly sice v tomto týdnu ledový podklad, příprava ale splnila koučovo očekávání. V Novém Městě se připravovali čeští biatlonisté do čtvrtka. Kvůli závodům o Zlatou lyži se museli na poslední dva dny přemístit do Jablonce.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články