Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Při srážce si Sáblíková poranila kotník

Salt Lake City – Srážku s Jilleanne Rookardovou při sobotním závodě na 1 500 metrů odnesla Martina Sáblíková pohmožděninou. Má poraněný kotník. I s ohledem na to odmítla opravnou jízdu, kterou jí rozhodčí nabídli. Česká rychlobruslařka je přesvědčena o tom, že před závěrečným závodem světového poháru, který se pojede za dva týdny v Heerenveenu, bude v pořádku.

"Nemohla jsem se po obutí brusle postavit na nohu. Kotník strašně bolel, jak po nárazu přišel k sobě. Nedalo se s tím jet," popsala své trápení Sáblíková deníku Právo. Podle trenéra Petra Nováka by závodnice měla být v pořádku během čtyř až pěti dnů.

Martina Sáblíková před závodem na 1 500 metrů doufala v dobré umístění, kterým by byla podtrhla páteční překonání světového rekordu na pětikilometrové trati. "I když jsem byla po pátečním závodě utahaná, jak jsme odstartovaly, tak se mi jelo úžasně lehce," uvedla Sáblíková na svých oficiálních internetových stránkách. Ještě v první polovině závodu ale Rookardová upadla, Sáblíkovou srazila a výrazně zpomalila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články