Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

\"Závod bych nikdy nevzdala,\" tvrdí Sáblíková

Calgary - Rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou po pádu v závěrečném závodě na 5 000 metrů na mistrovství světa ve vícebojích ani na moment nenapadlo, že by jízdu nedokončila. Na trať se vrátila i s bolestivě naraženým kyčelním kloubem, a třebaže vypadla z boje o třetí zlato z tohoto šampionátu za sebou, porvala se o zbylé medaile a dokázala v Calgary ještě získat bronz.

Čtyři kola před koncem pětky dvojnásobná olympijská vítězka nečekaně škobrtla a v dalším okamžiku už se ocitla na ledě. Zoufalý výraz v její tváři ale rychle vystřídalo odhodlání zachránit, co se dá. "Vůbec nevím, co se stalo. Najednou mi podklouzla brusle a tvrdě jsem dopadla na zem. Trenér říká, že jsem vjela do rýhy, ale já si to neuvědomuju," popsala nešťastný moment pro deník Právo. 

Těsně před tím přitom ještě mohla pomýšlet na světový rekord i zlatou medaili. Ale ani když bylo po nadějích, nevzdala se. "Kyčel bolela, ale poměrně rychle jsem se znovu dostala do tempa. Ani mě nenapadlo něco takového, že bych vzdala závod, když jsem celá," nezapřela svou zarputilou povahu. Sama uznala, že by ani případný světový rekord na ve skvělé formě jedoucí Nizozemku Ireen Wüstovou nemusel stačit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články