Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sudová zajela paralelní závod na MS sedmá

Deer Valley (USA) - Lyžařka Nikola Sudová dnes na mistrovství světa v paralelní jízdě v boulích skončila na sedmém místě. Paralelní jízdu zcela ovládli kanadští lyžaři. Už druhou zlatou medaili v Deer Valley získala Kanaďanka Jennifer Heilová, která vyhrála také individuální závod. Stříbro vybojovala její krajanka Chloe Dufourová-Lapointeová. Druhá česká reprezentantka Tereza Vaculíková obsadila 17. příčku.

Dvojnásobná medailistka ze světových šampionátů Sudová, která si před rokem při tréninku právě v Deer Valley poranila koleno a musela na operaci, si v sobotu polepšila o jedno místo oproti individuálnímu závodu. Olympijská vítězka z Turína Heilová obhájila předloňský titul z Inawašira a získala čtvrtý titul mistryně světa.

Závodu mužů dominoval olympijský šampion z Vancouveru Alexandre Bilodeau, jenž také vyhrál paralelní jízdu v boulích na MS podruhé za sebou. Ve finále porazil dalšího Kanaďana Mikaela Kingsburyho. Z individuálního závodu v Deer Valley má Bilodeau stříbro. Lukáš Vaculík a Václav Novák obsadili 20., respektive 21. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články