Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kowalczyková vyhrála skiatlon a míří za trofejí

Rybinsk (Rusko) - Další výrazný krok za ziskem světového poháru udělala polská běžkyně na lyžích Justyna Kowalczyková vítězstvím ve skiatlonu v ruském Rybinsku. Na desetikilometrové trati při neúčasti Norky Marit Björgenové i dalších elitních závodnic prakticky neměla soupeřku a svůj náskok v pohárovém seriálu zvýšila na téměř 600 bodů. O třetí trofej za sebou by už neměla přijít.

Skiatlon mužů na 2x10 kilometrů byl rovněž ochuzen o řadu zvučných jmen včetně Lukáše Bauera, který s českou reprezentací odletí o víkendu do Švédska na závěrečnou přípravu před mistrovstvím světa. Ochuzeného pole nejvíce využil domácí běžec Ilja Černousov a vybojoval první vítězství ve SP v kariéře. V Rybinsku nestartovali první čtyři závodníci z čela pořadí SP včetně třetího Bauera. Z početného domácího týmu byl překvapivě nejlepší Černousov, jenž nastoupil dva kilometry před cílem a ve finiši odolal Francouzi Jean Markovi Gaillardovi.

Björgenová navíc neúčastí v Rybinsku přišla o druhé místo průběžného pořadí SP, kde ji vystřídala Italka Arianna Follisová. Ta dnes skončila čtvrtá za krajankou Mariannou Longaovou a Finkou Aino Kaisou Saarinenovou. Na startu nebyly ani české běžkyně.

Kowalczyková si zvýšila sebevědomí tři týdny před mistrovstvím světa v Oslu a zároveň si dala dodatečný dárek k 28. narozeninám, které oslavila před deseti dny. "Byl to hezký závod, ale v docela těžkých podmínkách. Zvlášť na úseku klasickou technikou," řekla v cíli do televizních kamer.

Světový pohár v běhu na lyžích

Průběžné pořadí SP mužů:

1. Cologna (Švýc.) 1197 b.,

2. P. Northug (Nor.) 774,

3. Bauer (ČR) 698,

4. Legkov 692,

5. Rickardsson 681,

...10. Jakš 425,

...54. Kožíšek 91,

...96. Koukal 26,

...99. Magál (všichni ČR) 23.

Průběžné pořadí SP žen:

1. Kowalczyková 1516,

2. Follisová 930,

3. Björgenová (Nor.) 922,

4. Majdičová (Slovin.) 864,

5. Longaová 848,

...30. Nývltová 155,

...72. Janečková 30,

...109. Grohová (všechny ČR) 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články