Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sudová byla na MS v jízdě v boulích osmá

Deer Valley - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na mistrovství světa v americkém Deer Valley v jízdě v boulích osmá. Osmnáctiletá Tereza Vaculíková obsadila při svém debutu na šampionátu jedenácté místo. První titul v individuálním závodě získala po dvou stříbrech z let 2007 a 2009 Kanaďanka Jennifer Heilová. Sudová, jež má ve sbírce stříbrnou a bronzovou medaili ze světových šampionátů, obsadila v kvalifikaci desáté místo, které ve finále ještě o něco vylepšila.

Na svahu, kde se loni v tréninku vážně zranila a musela na operaci kolenních vazů, zaostala podle očekávání v rychlosti. Stejně jako v dosavadních závodech Světového poháru však potvrdila, že se postupně vrací mezi elitu.

Vaculíková proklouzla mezi šestnáctku finalistek z patnácté pozice a jedenáctým místem dosáhla nejlepšího výsledku v dosavadní krátké kariéře. Ve Světovém poháru byla nejlépe čtrnáctá v paralelní jízdě v boulích.

Olympijská vítězka z Turína Heilová dominovala už kvalifikaci a ve finále porazila jen o čtyři setiny bodu Američanku Hannah Kearneyovou, olympijskou šampionku z Vancouveru a vedoucí ženu Světového poháru. Do mužského finále nikdo z českých lyžařů nepostoupil. Lukáš Vaculík byl v kvalifikaci dvaadvacátý a Václav Novák skončil na 25. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články