Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bank skončil v superkombinaci šestý, vyhrál Kostelič

Chamonix - Sjezdař Ondřej Bank vybojoval šesté místo v superkombinaci Světového poháru v Chamonix. Vyhrál vedoucí muž celkové klasifikace Ivica Kostelič, přestože byl po sjezdu až čtyřiadvacátý. Chorvatský den podtrhl druhým místem Natko Zrnčič-Dim. Bank útočil na vysoké umístění ze solidní 14. pozice ve sjezdu. Slalomovými brankami se prokličkoval jako třetí nejlepší a v součtu mu chybělo ke stupňům vítězů pouhých 13 setin sekundy.

Šestým místem si připsal druhý nejlepší výsledek sezony, o příčku lépe skončil před měsícem v obřím slalomu v Alta Badii. Bodoval i další český reprezentant Kryštof Krýzl. Ten si z 38. pozice po sjezdu polepšil o 14 míst, Martin Vráblík se z 42. příčky posunul na konečnou 35.

Ivica Kostelič:

"Po sjezdu jsem moc velkou radost neměl. Jedinou mojí výhodou ve slalomu bylo startovní číslo, tak jsem toho využil. Většinou jezdím s rezervou dvou až tří procent pro případ bezpečnosti, dneska jsem ale do toho dal všechno."

Kostelič si především díky nejrychlejšímu slalomu připsal již sedmé prvenství v sezoně. V kombinačních závodech našel přemožitele naposledy na loňské olympiádě, kde bral stříbro. Díky tomu už má v celém seriálu obří náskok 475 bodů na Švýcara Sylvaina Zurbriggena a je blízko zisku svého premiérového velkého globu.

"Musím říct, že to byl jeden z nejšťastnějších dnů. Zajistil jsem si globus z kombinace, vyhrál jsem závod z obtížné pozice a můj nejlepší kamarád je teď vedle mě na stupních vítězů. To už nemůže být lepší," rozplýval se jednatřicetiletý Kostelič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články