Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Verner s Březinou zahajují boj o evropskou medaili

Bern - Krátkým programem začíná dnes v Bernu mistrovství Evropy v krasobruslení pro Tomáše Vernera a Michala Březinu, o nichž se hovoří jako o možných medailových nadějích. Verner do šampionátu nastoupí z pozice nejlepšího Evropana v seriálu Grand Prix, Březina zase s vizitkou obhájce čtvrtého místa. Trůn je volný, na startu není úřadující šampion Jevgenij Pljuščenko z Ruska ani vicemistr Evropy Stéphane Lambiel ze Švýcarska. Přímý přenos krátkého programu sledujte exkluzivně na serveru ct4sport.cz od 13:50.

Čtyřiadvacetiletý Verner se pokouší o návrat mezi elitu, k němuž mu měl pomoci letní odchod do Kanady k trenérovi Robertu Emersonovi. Po stříbru z roku 2007 a následném evropském titulu se propadl evropskou výsledkovou listinou až na loňské desáté místo. "Nechci to říci na plnou pusu, ale chtěl bych potvrdit to, co jsem si přečetl po Moskvě," poukázal Verner na triumf v závodě GP a následné titulky v médiích typu 'Verner je zpět'.

Naproti tomu Březina loni čtvrtými místy na evropském i světovém šampionátu převzal roli české jedničky. Kvůli problémům s třísly však musel na začátku sezony podstoupit operaci, vynechal seriál Grand Prix a na národním šampionátu Vernerovi podlehl.

Tomáš Verner o možnosti zisku dvou medailí pro Česko:

"Letos tam reálně možnost je. Jde o to, abychom oba podali vyrovnané výkony. To bude klíč celé soutěže. Nevím, jak je na tom Michal s tréninkem, ale kdyby podal výkon jako v minulé sezoně, možné to je."

Před nadcházejícím mistrovstvím Evropy v Bernu je ale fit a připraven bojovat o medaile. Březina má za sebou třítýdenní intenzivní trénink v Oberstdorfu a před čtvrtečním vstupem do závodu si věří. "Cítil jsem se fajn. Třísla už mě nebolí, i když na to pořád musím myslet. Snažím se vždycky intenzivněji protáhnout a rozcvičit," uvedl Březina pro Právo.

Stejně jako v minulé sezoně se dopředu nerozhodl, zda do svých jízd zařadí čtverný skok. I tentokrát se prý společně s trenéry rozhodnou až podle výkonů soupeřů a své formy. Bez ohledu na to by ale Březina rád získal v Bernu medaili. "Po loňském čtvrtém místě by byla super. Pokud zajedu krátký program čistě a volnou jízdu maximálně s jednou chybou, mělo by dobré umístění přijít samo. I když rozhodčí dělají divy," řekl Březina v MF Dnes.

Zlobit budou silní Francouzi

Největším soupeřem českých krasobruslařů by měli být Francouzi Florent Amodio, Alban Préaubert a především Brian Joubert, který od svého debutu v roce 2002 ani jednou nechyběl při ME na stupních vítězů. Na kontě má tři zlaté, dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články