Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veterán Walchhofer vyhrál podruhé v sezoně sjezd SP

Bormio - Rakouský veterán Michael Walchhofer vyhrál v Bormiu podruhé v sezoně sjezd Světového poháru a dostal se do čela hodnocení disciplíny. Pětatřicetiletý lyžař dnes porazil na sjezdovce Stelvio o pouhých osm setin sekundy Švýcara Silvaina Zurbriggena, jenž zvítězil v předchozím sjezdu ve Val Gardeně. Mistr světa z roku 2003 Walchhofer tak znovu posunul hranici nejstaršího vítěze sjezdu SP, kterou stanovil už listopadovou výhrou v Lake Louise. Majiteli tří křišťálových glóbů za hodnocení královské disciplíny je nyní 35 let a osm měsíců.

Třetí dnes skončil italský sjezdař Christof Innerhofer, který na vítěze ztratil 36 setin sekundy. Čeští reprezentanti na startu nebyli. Walchhofer po druhém sjezdovém a celkově třetím vítězství v sezoně vede průběžné pořadí sjezdu o 15 bodů před Zurbriggenem. Pořadí v celkovém hodnocení je opačné, Švýcar má ovšem k dobru jediný bod.

Devětadvacetiletému Zurbriggenovi se v poslední době nadmíru daří, ačkoli se musí vyrovnávat s důsledky své aféry z Lake Louise. Jak vyšlo až nyní najevo, byl během listopadových závodů SP vypovězen z tamního hotelu, protože údajně sexuálně obtěžoval pokojskou. Zurbriggen v prohlášení pro tisk uvedl, že si není vědom toho, že by se k ženě nějak nevhodně choval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články