Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sprint biatlonistů vyhrál Ferry, mezi ženami kralovala Neunerová

Pokljuka – Sprint Světového poháru biatlonistů ve slovinské Pokljuce vyhrál olympijský vítěz ve stíhačce Björn Ferry ze Švédska. Dvaatřicetiletý závodník vyhrál desetikilometrový závod díky bezchybné střelbě. Druhého Tarjeie Böa z Norska, jenž musel na jeden trestný okruh, porazil jen o 5,1 sekundy. Třetí byl s odstupem 8,7 sekundy Němec Michael Greis, trojnásobný olympijský vítěz z Turína.

Do bodované čtyřicítky se dostali i dva Češi - Ondřej Moravec si díky 33. místu připsal první body v sezoně, Michal Šlesingr byl tři příčky za ním. Moravec přitom jako jediný z pětice českých reprezentantů zastřílel čistě, kvůli slabšímu běhu měl ale co dělat, aby porazil Šlesingra, který na střelnici dvakrát minul. Druhá minela přišla smolně až při úplně posledním výstřelu.

Další čeští reprezentanti Zdeněk Vítek a Vít Jánov skončili v sedmé desítce. Vůbec se pak nedařilo Jaroslavu Soukupovi, který ve čtvrtek zazářil v individuálním závodě sedmým místem, dnes ovšem dojel až 71.

"Z výsledků jsem opravdu hodně zklamaný," přiznal trenér reprezentace Ondřej Rybář na svazovém webu. "Kluci dnes nestačili v běhu, v rychlosti střelby ani v její přesnosti. Ondra Moravec byl v posledním bodě čestnou výjimkou," konstatoval kouč.

Závod žen vyhrála Neunerová, dařilo se i Tomešové

Česká biatlonistka Barbora Tomešová si 22. místem v dnešním sprintu na 7,5 km ve slovinské Pokljuce vylepšila osobní maximum v závodech Světového poháru. Při dvou střelbách ani jednou neminula terč a ztratila minutu a deset vteřin na vítěznou Němku Magdalenu Neunerovou.   

Čtyřiadvacetiletá Tomešová tak potvrdila formu, kterou si přivezla do Pokljuky. V pátečním individuálním závodu na 15 km skončila třiatřicátá a o čtyři příčky zlepšila svůj nejlepší výsledek kariéry. Dnes toto umístění ještě výrazně vylepšila a zároveň vyrovnala největší český úspěch v sezoně.

Česká biatlonistka mohla skončit ještě lépe, po druhé střelbě byla třináctá, v běhu ji však devět soupeřek předstihlo. I tak byla stejně jako v pátek jedinou Češkou, která dosáhla na body. Zdeňka Vejnarová byla sedmdesátá a Veronika Zvařičová až osmaosmdesátá. Obě minuly tři terče.

Při střelbě se nedařilo ani Neunerové, která musela na dva trestné okruhy. Přesto si nejrychlejším během ze všech závodnic zajistila premiérové vítězství v sezoně a celkově dvacáté v kariéře. Druhé místo obsadila Slovenka Anastasija Kuzminová, bronz pak připadl Fince Kaise Mäkäräinenové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články