Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bank poprvé bodoval v Super-G, vítězem v Beaver Creek Streitberger

Beaver Creek (USA) - Český lyžař Ondřej Bank obsadil v superobřím slalomu Světového poháru v americkém Beaver Creeku 30. místo a poprvé v kariéře v této disciplíně dokázal bodovat. Závod vyhrál Rakušan Georg Streitberger. Devětadvacetiletý jezdec si připsal druhé vítězství v seriálu v kariéře. Předchozí triumf Streitberger zaznamenal před dvěma lety v norském Kviftjellu. Jeho vítězství však tehdy zastínil ošklivý pád krajana Matthiase Lanzingera, který po vážném zranění přišel o nohu.

Bank na Streitbergera ztratil 2,10 sekundy a do hodnocení Světového poháru si připsal jeden bod. Při předchozích pěti startech v super-G dojel nejlépe na 41. místě. V Beaver Creeku se český reprezentant umístil jednu příčku za majitelem malého křišťálového glóbu za superobří slalom z minulé sezony Erikem Guayem z Kanady, kterému závod nevyšel. Nedařilo se ani obhájci celkového triumfu v SP Švýcarovi Carlu Jankovi, který na 23. místě ztratil na vítěze 1,59 vteřiny.

Na druhém místě dojel se ztrátou jedenácti setin Francouz Adrien Theaux. Třetí příčku obsadil mistr světa Dider Cuche ze Švýcarska, který byl o další dvě setiny pomalejší. SP bude v Beaver Creeku v neděli pokračovat obřím slalomem, páteční sjezd byl kvůli silnému větru zrušen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články