Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Söldenu začal světový pohár, ČT byla u toho

Sölden - V rakouském Söldenu se začínají roztáčet kolečka světového poháru v alpském lyžování. Svou letošní premiéru na závodním sněhu na sjezdovce Rettenbach má už za sebou Šárka Záhrobská, která sice nepostoupila do druhého kola obřího slalomu, ale na první závody se už dlouho těšila. "Nebyla to zrovna ideální trať, oteplilo se a podložka se místy bortila. Ale se startovním číslem 60 jsem ani žádná velká očekávání neměla. Nicméně cítím na sobě v obřím slalomu pokroky, je to lepší než loni. Věřím, že výsledky přijdou i v této disciplíně, ale ještě potřebuju trochu času."

Obří slalom čekal v neděli i na muže, nakonec bylo však pro špatnou viditelnost jeho druhé kolo zrušeno. Na první svěťákové závody se těšil i Ondřej Bank, který obsadil 33. místo: "Vždycky si uvědomím tak dva dny před tímto závodem, že už je vlastně začátek sezony. Člověk se musí rozhýbat, tahle sjezdovka není tak lehká, jak na první pohled možná vypadá. Navíc, jakmile sjedete první kopec, tak poznáte, zda jste přes léto odvedli dobrou práci a máte formu."

SP v alpském lyžování v České televizi

Česká televize získala práva na vysílání výběru závodů světového poháru. Jde především o rakouské zastávky seriálu - 29. prosince noční slalom žen ze Semmeringu, 11. ledna slalom žen z Flachau a kompletní program jednoho z vrcholů sezóny, závodů na slavné sjezdovce Hahnenkamm v Kitzbühelu. Nebude chybět ani program ze Špindlerova Mlýna, kam se světový pohár v březnu vrátí po více než třech letech.

V neposlední řadě pak bude ČT vysílat kompletní program mistrovství světa, které se v této sezoně koná od 8. do 20. února v německém Garmisch-Partenkirchenu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články