Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do Nového Města se vrátí Světový pohár v běhu na lyžích

Curych - Do Nového Města na Moravě se po dvouleté odmlce vrátí Světový pohár v běhu na lyžích. V sobotu 11. února 2012 poběží na Vysočině muži závod na 30 kilometrů klasicky a ženy poloviční vzdálenost. O den později budou následovat sprinty. Rozhodlo se o tom na víkendovém zasedání technických komisí FIS v Curychu, kde se také tvořily kalendáře na sezonu 2011/2012.

"Kalendář na tuto sezonu už má definitivní podobu. Musíme ještě podstoupit novou homologaci tratí. V Novém Městě by závod nebyl jen v případě, že bychom jej odřekli," řekl předseda lyžařského klubu v Novém Městě na Moravě Ladislav Slonek, který na zasedání vystupoval v roli experta vedení běžeckého úseku FIS. Kromě Nového Města na Moravě není v běžeckém kalendáři na sezonu 2011/2012 žádný jiný český pořadatel.

Na Vysočině závodili elitní lyžaři naposledy loni v lednu v rámci Tour de Ski. Pro nadcházející sezonu tradiční české dějiště Světového poháru ze seriálu vypadlo. V lednu bude hostit sprinterské závody liberecký areál ve Vesci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články