Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Libereckou Grand Prix ovládl Malysz, Janda skončil 19.

Liberec - Českým skokanům na lyžích příliš nevyšel domácí závod letní Grand Prix. Nejlepší Jakub Janda dnes skončil v Liberci devatenáctý, bodovali ještě 23. Lukáš Hlava a 27. Jan Matura. Pod Ještědem suverénně vyhrál nestárnoucí polský reprezentant Adam Malysz před Norem Tomem Hildem a svým krajanem Kamilem Stochem. Malysz předvedl dva nejdelší skoky dne. V prvním kole přistál na 126 metrech, ve druhém k radosti hrstky promrzlých polských fanoušků ještě metr a půl přidal. V celkovém hodnocení se tak na padesát bodů přiblížil Japonci Daiki Itovi, který v Liberci nestartoval. O vítězi letní GP se rozhodne za dva dny v německém Klingenthalu.

Lehce nachlazený Janda předvedl v obou kolech stejně dlouhé skoky 116,5 metru a byl devatenáctý. "Špatné, nevyšlo to, druhý skok vůbec. První skok nebyl špatný, ale bohužel, nejde mi do toho noha," řekl Janda. Na jeho výkonu se podepsalo nachlazení, které ho oslabilo po návratu z víkendového Kontinentálního poháru v Kazachstánu, kde měl i střevní potíže. "Koordinace byla horší. Jsem mimo. Nevím, kde mám hlavu, kde mám patu. Jsem jak Alenka v říši divů," popsal skokan svůj stav.

Bývalý vítěz zimního světového poháru i letního GP plánoval, že nepojede na finále do Klingenthalu. "Asi to balím a vyléčím se, abych mohl trénovat. Do zimy moc času není," řekl Janda. Další Češi do druhého kola nepostoupili - 31. byl Borek Sedlák, 34. Roman Koudelka, 40. Ondřej Vaculík a 46. Antonín Hájek.

"Pořád tomu něco chybí a nemůžu přijít na to co. Jiskřička, která by mi pomohla k lepším výsledkům," řekl zklamaný Koudelka. "Je rozdíl celé léto neskákat a jít jeden závod. Nevadí ale, že jsem neskákal, hlavní bude zima a věřím, že bude úspěšná," uvedl Hájek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články