Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Verner změnil před novou sezonou vše, co šlo

Praha - Český krasobruslař Tomáš Verner udělal před startem nové sezony radikální změny. Po loňském nepříliš vydařeném roce se mistr Evropy z roku 2008 rozhodl změnit kompletní realizační tým a za přípravou se přesune do Kanady. V Torontu se bude celý rok připravovat pod vedením nového trenéra Roberta Emersona a do Evropy a Česka bude jezdit jen na závody. "Když bych měl říci, co všechno jsem změnil, tak kratší bude, když řeknu, co jsem nezměnil," uvedl Verner.

K přesunu za Atlantik se rozhodl poté, co v USA a v Kanadě v létě absolvoval řadu tréninkových kempů. "Připravoval jsem se vedle Toronta i v Detroitu nebo v New Jersey a došel jsem k tomu, že jakékoliv rozhodnutí by nebylo špatné," podotkl Verner.

Český reprezentant v minulé sezoně přišel o post domácí jedničky, protože lepších výsledků dosahoval Michal Březina. I proto se nyní rozhodl po osmi letech přerušit spolupráci s trenérkou Vlastou Kopřivovou i druhým koučem Michaelem Huthem.

"Ke změnám jsem se rozhodl proto, že si myslím, že jsou nutné. Ne proto, že by v našem týmu panovaly špatné vztahy. Vše jsme probrali a jsem jim vděčný, že všechno pochopili," uvedl Verner, jenž ve čtvrtek zdárně ukončil bakalářské studium na FTVS Univerzity Karlovy v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Tomáše Vernera
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články