Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pátý muž Tour Kreuziger: Mrzí mě, že Contador není na bedně

Paříž - Roman Kreuziger se pátým místem v konečném pořadí Tour de France postaral o nejlepší výsledek českého cyklisty v historii, navíc jeho stáj Saxo-Tinkoff zvítězila v soutěži týmů. Po dojezdu do cíle 100. ročníku slavného závodu v Paříži se v něm ale mísila spokojenost se zklamáním z toho, že nepomohl spolujezdci Albertu Contadorovi k lepší než čtvrté pozici.

Roman Kreuziger
zdroj: ČTK/BELGA autor: DIRK WAEM

"Z osobního pohledu rozhodně nemůžu být zklamán. Byla to velmi dobrá Tour. Kdyby mi někdo před startem řekl, že skončím pátý, nevěřil bych tomu. Vím, že spousta lidí v dobré umístění doufala, protože věřili, že tam pokaždé s Albertem do poslední chvíle vydržím, ale nebylo to vůbec jednoduché," uvedl Kreuziger na svém webu.

Mrzelo ho, že Contador v sobotní etapě neudržel umístění v nejlepší trojici. "To je škoda. Mrzí nás to, ale zase nás může aspoň těšit vyhraná soutěž týmů. Mezi jednotlivci máme čtvrtého a pátého a jsou prostě roky, kdy je někdo silnější," konstatoval.

Před Contadora se v sobotu dostali Kolumbijec Nairo Quintana a Španěl Joaquím Rodríguez. "Movistar i Kaťuša do toho šly s cílem stáhnout Alberta z pódia a prostě rozhodl sportovní výkon v danou chvíli. Quintana a Rodríguez měli lepší nohy. Nedá se nic dělat, Alberto je taky jenom člověk, který nemůže jen vyhrávat," prohlásil český cyklista.

Je nám líto, video expirovalo.
Saxo-Tinkoff s Kreuzigerem převzal cenu pro nejlepší tým

V průběžném pořadí Tour byl i třetí, nakonec o dvě místa klesl. "Snažil jsem se do poslední chvíle pomáhat Albertovi, a když on to (v sobotu) zkusil kilák a půl před cílem, trošku jsem se zlomil v hlavě. Věděl jsem, že mě nikdo zezadu nemůže v pořadí skočit, protože Mollema jel za mnou. Ale taky už jsem toho měl plné zuby, to je jasné," přiznal.

Čeští fanoušci sice spekulovali, že kdyby byla Kreuzigerova role v týmu Saxo-Tinkoff jiná, mohl dopadnout mnohem lépe, ale to jezdec odmítl. "Já na žádné kdyby nikdy nehraju. Jeli jsme na Tour s jasnou strategií a bylo to tak správné. Alberto byl výborný lídr a my se mu všichni každý den snažili dát maximum," dodal Kreuziger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články