Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Závod pro tvrdé chlapy - Thomas pokračuje na Tour i se zlomeninou pánve

Calvi (Francie) – Tour de France je speciálním závodem, ze kterého se jen tak neodstupuje. Potvrzuje to britský cyklista Geraint Thomas ze stáje Sky, který pokračuje, přestože v sobotní etapě utrpěl drobnou zlomeninu v pánevní kosti. Do cíle dnešní třetí etapy dorazil jeden z pomocníků britského favorita Chrise Frooma na 177. místě se ztrátou přes devět minut, přesto se domů nechystá. 

Geraint Thomas
zdroj: ČTK/DPA autor: Daniel Karmann

"Mám za sebou asi nejhorší dva dny, co jsem na kole zažil," uvedl. Ze závodu však sedmadvacetiletý jezdec týmu Sky odstoupit nechce. "Vynaložil jsem tolik úsilí, abych shodil přebytečná kila a byl tady fit, že se jen tak nevzdám. Doktoři tvrdí, že se to zhoršovat nebude. Dám tomu pár dní a uvidím, jestli bolest poleví," prohlásil dvojnásobný olympijský vítěz ve stíhacím závodu družstev na dráze.

"Máma je proti, ale tohle je Tour. Není to obyčejný závod. Rozhodně budu bojovat, dneska už to bylo lepší než včera. I v cíli to bylo lepší než na startu. Ale mám zlomeninu v kosti, takže to musí bolet," uvedl Thomas, kterému v celkovém pořadí patří 194. místo, třetí od konce. Na belgického lídra Jana Bakelantse už má ztrátu téměř 27 sekund. Na Tour jede Brit počtvrté, nejlépe skončil předloni na celkově 31. příčce.

Thomasovo odhodlání má podle Frooma příznivý vliv na ostatní členy Sky. "Bolí ho to, ale rve se s tím a nás ostatní to povzbuzuje," řekl druhý muž loňského ročníku, který by rád na trůnu vystřídal chybějícího krajana Bradleyho Wigginse. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články