Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Craddockova bolest stála za to. Dojel Tour se zlomenou lopatkou a zachránil velodrom

Příběh utrpení cyklisty Lawsona Craddocka na Tour de France dostal zajímavou tečku. Americký závodník stáje EF Education First-Drapac absolvoval prakticky celý závod čítající 21 etap s nepříjemným zraněním, které si přivodil v první etapě, když si zlomil lopatku. Společně s dalšími dárci a svými obdivovateli shromáždil zhruba 195 tisíc dolarů z vytyčené částky 200 tisíc, která je potřeba na opravu zničeného cyklistického oválu v jeho rodném Houstonu.

Lawson Craddock
zdroj: ČTK/PA autor: Chris Wallis

Craddock absolvoval 105. ročník Tour de France bez bolesti jen zhruba dvě hodiny. Hned v první etapě měl totiž pád a utrpěl hlubokou tržnou ránu pod okem, jež si vyžádala stehy, ale především zlomeninu lopatky. Přesto se rozhodl v závodě pokračovat a boj s bolestí využil pro dobrou věc.

Slíbil totiž, že za každou dokončenou etapu věnuje 100 dolarů velodromu v Houstonu, kde závodil jako junior a který byl těžce poškozen při loňském hurikánu Harvey. Craddockovo odhodlání navíc inspirovalo tisíce cyklistických fanoušků po celém světě, kteří také přispěli finančními částkami, aby se podařilo shromáždit peníze nutné k opravě velodromu.

Craddocka nezastavila ani zlomená lopatka
zdroj: Reuters autor: Benoit Tessier

"Byly to neskutečně náročné tři týdny, šel jsem hodně přes hranu. Byly okamžiky, kdy jsem si nebyl jistý, jestli to zvládnu, ale povzbuzování a velkorysost lidí z celého světa mě na každém kroku motivovaly. Dorazit do cíle v Paříži pro mě bylo hodně emocionální," uvedl Craddock, jenž "Starou dámu" dokončil na posledním 145. místě s odstupem více než čtyř a půl hodiny za vítězným Geraintem Thomasem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články