Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

9. etapa: Kostky čekají. Kdo na ně vyzraje?

Celý týden na ně peloton čekal: někteří nedočkavě, jiní s obavami. V deváté etapě Tour de France cyklisté absolvují bezmála dvaadvacet kilometrů pavé sektorů, které náleží do itineráře slavné klasiky Paříž-Roubaix. Kdo se s náročným terénem nejlépe vyrovná? Přímý přenos sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Ján Svorada a Lubor Tesař.

Pavé sektory v 9. etapě Tour de France 2018
zdroj: ProCyclingStats.com

Alpské a pyrenejské etapy jsou vždy strašákem, sedmnáctý den zase vzbuzuje obavy tím, že se neví, co od něho čekat. Favorité pro celkové pořadí jsou ovšem dlouhé měsíce nervózní ještě z něčeho jiného. Co jim totiž přinese devátý den závodu? Půjde o téměř dvaadvacet kilometrů, které budou muset strávit na dlážděných úsecích kdesi v polích severní Francie.

Pro hubené vrchaře, zvyklé na nedostatek kyslíku ve vysokých nadmořských výškách, je to velký strašák. Mnozí se na hrozící nebezpečí pokoušeli v průběhu sezony připravit: i takový Nairo Quintana absolvoval březnovou klasiku Napříč Flandrami. Experta na dláždění to z kolumbijského střízlíka neudělá, mohlo by mu to ale pomoci devátou etapu absolvovat se ctí.

Takové problémy nebude mít například Greg van Avermaet. Držitel žlutého dresu dostal od svého týmu BMC povolení jen na sebe, nebude se tak muset starat o lídra Richieho Porta. K dalším velkým adeptům na vítězství patří Niki Terpstra a Philippe Gilbert z Quick-Stepu Floors nebo třeba také Geraint Thomas z Teamu Sky, který je jen šest vteřin od průběžného vedení.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články