Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Kittel si hraje s telefonem, nervy tečou. Jak to vypadá, když se týmu nedaří

Ve kterém týmu je momentální nejhorší nálada? Situace ve švýcarské stáji Kaťuša-Alpecin nenasvědčuje tomu, že by se v týmovém autobuse dobře dýchalo. Sportovní ředitel Dimitrij Konyšev se opřel do hlavní hvězdy Marcela Kittela. Ten zase po osmé etapě místo rozhovorů bezmála odhodil kolo a jeho jedinou reakcí bylo zařvání.

Marcel Kittel
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

"Platíme mu spoustu peněz, ale jediné, o co se zajímá, je on sám," řekl v sobotním vydání deníku L'Equipe sportovní ředitel Konyšev. Kritizoval hlavní hvězdu svého týmu a velkou zimní posilu. Kittel přišel do Kaťuši-Alpecin po dvou letech strávených v Quick-Stepu Floors. Jeho úkol? Nahradit Alexandera Kristoffa a vyhrávat etapy od února po říjen.

Jenže realita je zatím dost odlišná. Nedaří se celému týmu, který za celou dosavadní sezonu dokázal nasbírat pouhá čtyři vítězství. Sám Kittel triumfoval dvakrát (dvě vyhrané etapy na březnovém Tirrenu-Adriaticu), přičemž se opakovaně mluvilo o nesouladu v jeho sprinterském vláčku. Z něj navíc kvůli zranění vypadl ostřílený Marco Haller.

Na Tour se nic nezměnilo. Kittel na tom byl nejlépe hned v první etapě, v níž skončil třetí. Duo Fernando Gaviria, Peter Sagan nicméně vážněji neohrozil a jinak tomu nebylo ani v dalších etapách. Třicetiletý Němec se do první desítky dostal ještě ve čtvrté etapě do Sarzeau, kde skončil pátý, jinak ale nejrychlejším nestačí.

Nervozita se už začíná projevovat. "V Cholet před týmovou časovkou si na mítinku před startem hrál s mobilním telefonem, aby mi ukázal, že ho nezajímá, co říkám," pokračuje v L'Equipe ředitel Konyšev. Své výroky posléze trochu zmírnil, nicméně připustil, že Kittel není v ideální pohodě. "Možná mu chybí jeho sprinterský vláček z loňska," míní.

Je nám líto, video expirovalo.
Finiš 8. etapy Tour de France 2018

"Pro Pavla Kočetkova a Iana Boswella je složité mu v závěru pomoci. Není to možné. Máme tu dva lídry a musíme se v etapách rozdělit na dvě části," dodal sportovní ředitel švýcarské stáje. V tom je možná zakopaný pes: tým se snaží o úspěch jak ve sprintech, tak týmové klasifikaci a toto rozdělení limituje šance obou.

Navíc Ilnur Zakarin na tom po osmi etapách také není vůbec ideálně. V průběžném pořadí je čtyřiadvacátý se ztrátou více než dvou minut, z favoritů jsou hůře postavení jen Nairo Quintana a Dan Martin. Pro hubeného Rusa navíc jsou velkým strašákem kostky, které přijdou na řadu již v příští, deváté etapě.

A jaké jsou reakce samotného Kittela? Vypovídají o mnohém. Po dojezdu v Amiens jen naznačil čekajícím reportérům, aby mu uhnuli z cesty, a zajel se svým kolem až ke dveřím týmového autobusu. Ledabyle speciál opřel a zmizel uvnitř. Z nitra autobusu se o pár okamžiků později ořval velmi frustrovaný výkřik.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články