Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

4. etapa: Směr Lappartientovo Sarzeau. Ve žlutém jede Van Avermaet

Krásnou přírodu si pořadatelé schovali pro čtvrtou etapu závodu. Hned v jejím počátku se poté, co peloton opustí ulice přístavního letoviska La Baule, dostanou jezdci do přírodní rezervace Briere. První letošní a celkově čtvrtý den ve své kariéře stráví ve žlutém Greg van Avermaet. Finišovat se bude v Sarzeau, kde je starostou prezident UCI David Lappartient. Přímý přenos 4. etapy Tour de France sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Lubor Tesař.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 4. etapy Tour de France 2018

Úvodní víkend i zrádná týmová časovka jsou minulostí, peloton zvládl první tři krůčky letošním ročníkem. Byl to nervózní úvod a je až s podivem, že navzdory množství karambolů jsou zatím pouze dva odstoupivší závodníci - Luis Léon Sánchez a Tsgabu Grmay. Ostatní pokračují, což platí i o notně potlučeném Lawsonu Craddockovi.

Jezdci budou doufat v klidnější průběh etapy číslo čtyři, která je zavede až do města Sarzeau. To v cyklistickém světě nabralo na důležitosti s postupující kariérou Davida Lappartienta. Někdejší šéf francouzské federace a současný prezident Mezinárodní cyklistické unie (UCI) si zde totiž drží post místního starosty.

Sarzeau se bude těšit na nejrychlejší sprintery (dojde na souboj Fernanda Gavirii s jeho vyzyvateli, anebo se prosadí tento rok trochu rezavějící staré pušky André Greipel s Markem Cavendishem?), kteří si to rozdají o etapový triumf. Žlutý dres bude hájit vášnivý fotbalista Greg van Avermaet, který už závod vedl po tři dny v roce 2016.

Začtěte se do průvodce Tour de France:

Cyklistický etapový závod Tour de France - 3. etapa (týmová časovka na 35,5 km v Choletu):

1. BMC 38:46, 2. Sky -4, 3. Quick-Step Floors -7, 4. Mitchelton-Scott -9, 5. Sunweb -12, 6. EF Education First -35, 7. Bora-Hansgrohe -50, 8. Astana -52, 9. Kaťuša-Alpecin -53, 10. Movistar -54.

Průběžné pořadí: 1. Van Avermaeet (Belg./BMC) 9:08:55, 2. Van Garderen (USA/BMC) stejný čas, 3. Thomas (Brit./Sky) -3, 4. Gilbert (Belg./Quick Step-Floors) -5, 5. Jungels (Luc./Quick Step-Floors), 6. Alaphilippe (Fr./Quick Step-Floors) oba -7, 7. Dumoulin, 8. Kragh (oba Niz./Sunweb), 9. Matthews (Austr./Sunweb) všichni -11, 10. Urán (Kol./EF Education First) -35.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články