Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Froome omezil své ztráty. Quintana ale slibuje další útoky

Paříž - Devatenáctá etapa přinesla další kontroverzi mezi Chrisem Froomem a Vincenzem Nibalim. Tentokrát šlo o Italův útok v momentě, kdy měl lídr závodu technický problém. Froome byl ovšem především rád, že na něho nenajel více času hlavní konkurent Nairo Quintana - Kolumbijec ovšem slíbil na nadcházející etapu další ataky.

Froome se dostal do potíží na druhé kategorizované prémii, kdy musel na chvíli z kola. "Stalo se to na Col du Glandon, už velice blízko vrcholu. Najednou jsem ucítil, že mám zablokované zadní kolo - dostal se mi do něho kus asfaltu nebo malý kamínek, který se zahákl do brzdného zařízení. Musel jsem zastavit a ten kamínek vyndat. Bohužel to však bylo v momentě, kdy se rozhodl zaútočit Nibali. Jsem si dost jistý, že věděl o tom, co se mi stalo - uviděl mě v problémech a zaútočil. Podle mého názoru se tohle lídrovi závodu nedělá, není to vůbec sportovní chování," popisoval své problémy a názor na Nibaliho atak Froome. Ital nicméně po etapě uvedl, že Froomovy problémy neviděl.

Brit v cíli popisoval i svou reakci na jiný útok dne, který pět kilometrů před cílem předvedl Nairo Quintana. "Byl to velký den, závodilo se hned od začátku. Nakonec to pro nás byl dobrý den - jsem o den blíž cíli a zbývá už jen jedna etapa, kdy se bude závodit. Quintana předvedl skutečně silný útok, na který jsem se rozhodl jet svým vlastním tempem a snažil se co nejvíce zmenšit mé ztráty. Pro tým to bylo složité, zvláště pro Gerainta Thomase, který hodně ztratil. Až doteď odváděl výbornou práci a hrozně mě mrzí, že ztratil své čtvrté místo," říkal v cíli.

Chris Froome
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

"Zítra se zase odpočátku pojede naplno, ale vlastně se na to dost těším. Bude to nejkrásnější etapa této Tour - nahoře to bude zkrátka parádní podívaná. Byl by to pro mě splněný sen, kdy by se mi povedlo na Huezách zvítězit, ale nejprve se budu muset popasovat s tím, co si na mě přichystá Quintana," uzavřel Froome.

Quintana doufal, že se mu podaří stáhnout podstatné množství času na Frooma. Nakonec z toho byla "jen" půlminuta - ta v celkovém pořadí příliš neřeší. "Čekal jsem, že se Sky pokusí stáhnout Nibaliho, ale oni nic nedělali, takže jsme jeli plynulé tempo. Poté jsem zaútočil přesně v místě, kde jsem si to naplánoval. Doufal jsem, že se mi podaří vytvořit větší odstup na Frooma, ale on jel lépe, než jsem si myslel, že by mohl. Budu bojovat dál a uvidím, jak to půjde. Na závěrečném kopci se jelo takové tempo, že zkrátka nešlo odjet dříve," popisoval Froomův hlavní soupeř Quintana, proč nenastoupil dříve.

"Udělali jsme maximum, Froome je zkrátka hodně silný. Alespoň jsme se o to pokusili. Zítra to zkusím dříve - uvidíme, jak na tom bude. Přinejmenším zkusíme vyhrát etapu. Dnes se to povedlo Nibalimu, ale jsem si jistý, že Alejandro (Valverde) pódium udrží," reagoval i na bitvu o třetí místo v pořadí, které drží jeho týmový kolega.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články