Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sagan: Byla to moje chyba a jsem za to na sebe pořádně naštvaný

Rodez (Francie) - Peter Sagan se druhých míst nemůže zbavit. Letos skončil těsně pod vrcholem už čtyřikrát, na Tour de France má při svých čtyřech účastích dokonce patnáct umístění na druhém místě. Naposledy slovenský jezdec nestačil v cíli po dlouhém sprintu na Grega Van Avermaeta.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yorick Jansens

Sagan po etapě přiznal, že rozhodla jeho taktická chyba. "Byla to moje chyba - čekal jsem příliš dlouho. Když jsme byli už skoro nahoře, zavěsil jsem se za Van Avermaeta, ale to byla chyba. Měl jsem jít ze sedla a pokračovat v útoku. Mohl jsem vyhrát, ale to bych musel jít přes něho. Jsem pořádně naštvaný," popisoval v cíli třinácté etapy Sagan.

Slovák tak alespoň přidal body do sprinterské klasifikace a navýšil své vedení před André Greipelem, který se do sprintu nedostal. To ho ale příliš netěší. "Byl to velmi složitý finiš a zkrátka jsem čekal příliš dlouho. Získal jsem sice nějaké body pro zelený dres, ale já tady hodně moc chci vyhrát etapu - pro můj tým, pomocníky a sama sebe. To, že jsem navýšil své vedení, dnes nebylo mojí prioritou. Chci vyhrávat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečné stoupání 13. etapy Tour de France

Saganův kolega a lídr Tinkoff-Saxo Alberto Contador byl především rád, že nervózní a horkou etapu přežil bez úhony. "V dnech jako byl tento je hodně důležité, aby celý tým fungoval. Dneska to pro nás byl dobrý den. Peter (Sagan) sice nevyhrál, ale alespoň má zase nějaké body do soutěže o zelený dres. Samozřejmě je to trochu frustrující, že se mu nedaří vyhrát, ale vím, že odvádí maximum a více pro úspěch už udělat nemůže. Navíc tvrdě pracuje i pro mě," popisoval Španěl, který na vedoucího muže závodu Chrise Frooma ztrácí čtyři minuty.

"Abych porazil Frooma, to bude hodně těžké. Uvidíme ale i to, co vymyslí ostatní týmy a jak budou útočit. Pokud budeme čekat až na poslední kopce, bude to složité něco stáhnout. Já to musím brát den po dni a teprve uvidím, jak na tom moje nohy budou v Alpách," uzavřel Contador.

Zdroj
cyclingquotes.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články