Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Klid před bouří. Šestnáctá etapa do Gapu je šancí pro uprchlíky

Vaison-la-Romaine - Včera si užíval peloton Tour druhý a zároveň poslední den volna. Po náročné etapě na Mont Ventoux odpočinek dozajista všichni ocenili, nyní ale před závodníky stojí poslední – a podle mnohých také rozhodující – třetí týden. Mírně zvlněná 16. etapa zavede závodníky na úpatí Alp a její profil nahrává případným uprchlíkům. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu. 

Roman Kreuziger s Albertem Contadorem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vedoucí jezdec Chris Froome ukázal v předešlé etapě svou dominanci, když v závěrečném stoupání nedal ostatním jezdcům včetně Alberta Contadora nejmenší šanci. Do cíle v Paříži ale zbývá ještě týden a na závodníky čeká hned několik přetěžkých horských etap, v nichž se může stát takřka cokoliv.

16. etapa vedoucí z Vaison-la-Romaine do města Gap však bude pravděpodobně připomínat klid před bouří. Relativně krátká, jen 168 kilometrů dlouhá etapa, vede zvlněným a nikoliv jednoduchým terénem. Na závodníky čekají hned dvě vrchařské prémie 2. kategorie na Col de Macuègne a Col de Manse. Profil trati by mohl nahrávat únikům, 16. etapa by navíc mohla být poslední letošní šancí na vítězství pro závodníky, kteří nepatří mezi excelentní vrchaře.

Stejně tak je ale možné, že by si dnešní etapu mohl vybrat k nečekanému útoku některý z týmů Saxo-Tinkoff, Belkin nebo Movistar, které stále mají své trumfy v honbě za žlutým trikotem na dostřel Froomovi. Contadorův Saxo-Tinkoff v rovinaté 13. etapě dokázal, že zaútočit se dá takřka kdykoliv. Na Mont Ventoux se sice ukázalo, že v souboji „muž proti muži“ Contador, Bauke Mollema či Nairo Quintana na lídra týmu Sky Frooma nemají, dosavadní průběh však naznačil, že nečekaný taktický tah by mohl nachytat britskou stáj v nedbalkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Roman Kreuziger před závěrečným týdnem Tour de France

Průběžné pořadí Tour de France: 

1. Froome 61:11:43, 2. Mollema -4:14, 3. Contador -4:25, 4. Kreuziger -4:28, 5. Ten Dam -4:54, 6. Quintana -5:47, 7. Fuglsang -6:22, 8. Rodríguez -7:11, 9. Peraud -7:47, 10. D. Martin (Ir./Garmin) -8:28.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články