Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

"Stará dáma" míří do Marseille, čeká se hromadný spurt

Cagnes-sur-mer (Francie) - Peloton cyklistické Tour de France se po korsickém úvodu přesunul na Azurové pobřeží a po úterní týmové časovce v Nice čeká na účastníky jubilejního ročníku slavného závodu klasická rovinatá etapa, ráj pro spurtéry. Bude se na závěr 228 kilometrů dlouhé etapy s cílem v Marseiile radovat legenda hromadných dojezdů na "Staré dámě" Marc Cavendish nebo letos už dvakrát druhý Slovák Peter Sagan? Nebo se podaří některému z jezdců samostatný únik? Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Simon Gerrans
zdroj: AP autor: Pete Goding

Pátá etapa startuje v přímořském letovisku Cagnes-sur-mer a peloton tentokrát nepojede úplně podél pobřeží. Hned na 22. kilometru čeká na cyklisty vrchařská prémie 3. kategorie na Cote de Chateauneuf-Grasse. V dalším průběhu se ale bude bojovat pouze o několik prémií 4. kategorie a závěrečných 12 kilometrů bude ve znamení poměrně prudkého sjezdu z Col de la Gineste (326 m. n. m.) k moři.

Přes mírně zvlněný povrch se tak dá očekávat hromadný dojezd a tedy souboj dvou nejlepších spurtérů pelotonu Cavendishe s lídrem bodovací soutěže Saganem. Žlutý trikot bude obhajovat člen úspěšné sestavy z týmové časovky a vítěz nedělní třetí etapy Australan Simon Gerrans ze stáje Orica-GreenEdge.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 5. etapou TdF - trať a favorité
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články