Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Peloton vstupuje do druhé etapy pošramocen pády

Bastia - Po událostech úvodní etapy Tour si žádný z cyklistů nemůže být zcela jistý. Autobus doslova uvízlý pod cílovou bránou způsobil, že se vedení závodu rozhodlo posunout finiš o tři kilometry - tedy tak, aby nedošlo k hromadné srážce. Posléze však své rozhodnutí sportovní direktoři zrušili a závodníci dostali nový pokyn. V pelotonu, zmateném a rozhozeném nařízeními ozývajícími se ve vysílačkách, však došlo ke zmatkům, které korunoval pád jednoho z jezdců Quickstepu. Do druhého soutěžního dne tak mnoho cyklistů vstupuje s nepříjemnými šrámy, uklidnit je však může alespoň smírný čin vedení Tour, které po dojezdu rozhodlo, že všem cyklistům bude udělen stejný čas. Přímý přenos 2. etapy sledujte od 13:35 na ČT sport a našem webu, od 16:00 pak exkluzivně na webu ČT sport.

Sport
zdroj: ČT4

Dnešní etapa by se profilově měla odvíjet zcela jinak než ta první. Naplánovány jsou hned čtyři vrchařské prémie (oproti včerejší jediné), z čehož tři jsou oceněny jako prémie třetí a jedna jako druhé kategorie. Na kopcovité Korsice tak bude peloton už značně stoupat, ačkoliv samozřejmě ty pravé kopce přijdou až v dalších týdnech a po přesunu na kontinent. Nejvyšším vrcholem bude 1163 metrů vysoký Col de Vizzavona, na němž je umístěna vrchařská prémie druhé kategorie. Předvídat se dá rychlý cyklistický den, během něhož se týmy budou chtít vyvarovat dalších nepříjemností a své jezdce držet pokud možno blízko čela pelotonu tak, aby možnost pádů byla co nejvíce minimalizována.

Peloton vystartuje z Bastie a přejede ostrov napříč, cíl bude znovu na rovině a možný je další hromadný sprint. V cíli v Ajacciu tak, nedojde-li k dalším karambolům, mohou hrát prim spurterská esa jako Cavendish či Sagan, šance bude mít i rtuťovitý Belgičan Philippe Gilbert. Otázkou však zůstává, jak se sprinteři popasují s přejezdem korsických hor. Jeden z nich, slovenský bouřlivák Peter Sagan, dojel ve včerejší etapě značně potlučený po pádu a bude tak mít vítanou příležitost spravit si chuť.

Pořadí Tour de France po první etapě

1. Kittel (Něm./Argos-Shimano) 4:56:52, 2. Kristoff (Nor./Kaťuša), 3. Van Poppel (Niz./Vacansoleil-DCM), 4. Millar (Brit./Garmin-Sharp), 5. Trentin (It./Omega Pharma-Quickstep), 6. Dumoulin (Fr./AG2R-La Mondiale), 7. Henderson (N. Zél./Lotto-Belisol), 8. Roelandts (Belg./Lotto-Belisol), 9. Rojas (Šp./Movistar), 10. Boeckmans (Belg./Vacansoleil-DCM), ...26. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) všichni stejný čas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články