Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ženská čtyřhra bude mít českou vítězku, Peschkeová narazí na duo Krejčíková–Siniaková

Finále ženské čtyřhry bude téměř českou záležitostí. O titul na Wimbledonu se utká jak Květa Peschkeová, která postoupila s Američankou Nicole Melicharovou po semifinálové výhře 6:3, 4:6 a 7:5 nad kanadsko-čínskou dvojicí Gabriela Dabrowská a Sü I-fan, tak také ryze české duo ve složení Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Dvojice si poradila s Alicjí Rosolskou z Polska a Abigail Spearsovou z USA 7:5 a 6:4.

Sport
zdroj: ČT4

První titul ve čtyřhře získala nyní třiačtyřicetiletá Peschkeová na londýnské trávě v roce 2011 ve dvojici se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. "Ještě to úplně nechápu, že zase budu hrát finále. Je ale hezké vidět, že jsem pořád schopná tady být a hrát na nejvyšší úrovni," řekla Peschkeová.

Před Peschkeovou slavily deblové vavříny ve Wimbledonu tři Češky. Loni zesnulá Jana Novotná a Helena Suková vyhrály čtyřikrát a ve společném páru uspěly dvakrát. Česká rodačka Martina Navrátilová kralovala v deblu sedmkrát.

V prvním setu byly Peschkeová s Melicharovou, jež se narodila v Brně a mluví česky, lepší a po dvojchybě Dabrowské sadu získaly. O druhou ale přišly; rozhodla ztráta podání Melicharové v deváté hře.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále čtyřhry se představí tři Češky

Rozhodující set začal česko-americký pár brejkem na 2:0. Soupeřky však získaly čtyři gamy za sebou a vedly 4:2 a při podání Peschkeové 40:15. "Kdyby to bylo 2:5, tak už bychom se z toho asi nevyhrabaly," zmínila Peschkeová.

Zkušená česká tenistka si servis udržela. "Chytly jsme vítr do plachet a koncovku už jsme zase zahrály docela dobře," shrnula zkušená Češka. První tři mečboly měly s Melicharovou za stavu 5:4, ale Číňanka servis neztratila. O dvě hry později přišel po výborné obraně a reflexu Peschkeové čtvrtý mečbol, při kterém zahrála Dabrowská aut.

Dvaadvacetileté Siniaková s Krejčíkovou měly zápas pod kontrolou. V prvním setu vedly 5:2, ale dvakrát nedokázaly set dopodávat a nechaly soupeřky srovnat na 5:5. Pak vzaly Rosolské podání na 6:5 a do třetice sadu uzavřely. Ve druhém setu získaly vedení 3:1 a v dlouhém gamu při podání Krejčíkové odvrátily tři brejkboly. Zápas ukončily bez komplikací, na volej Siniakové soupeřky nedosáhly.

"Podaly jsme velice dobrý výkon, soustředěnější než v minulých zápasech. V důležitých momentech jsme byly agresivnější a šly jsme si pro vítězství. Dobře jsme servírovaly i returnovaly. Je super být zase ve finále," řekla Krejčíková.

Siniaková s Krejčíkovou mohou jako první dámský pár po 15 letech vyhrát čtyřhru na antukovém Roland Garros a ve Wimbledonu v jednom roce. Naposledy to dokázaly Belgičanka Kim Clijstersová s Japonkou Ai Sugijamaovou v roce 2003.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně:

Ženy: Čtyřhra - semifinále: Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Dabrowská, Sü I-fan (6-Kan./Čína) 6:3, 4:6, 7:5, Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Rosolská, Spearsová (Pol./USA) 7:5, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články