Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdycha čeká Dodig, Šafářovou deblová spoluhráčka

Londýn - Tomáš Berdych se v 1. kole na trávě ve Wimbledonu utká s Chorvatem Ivanem Dodigem. Radek Štěpánek hrající na volnou kartu vyzve na třetím grandslamu sezony Australana Nicka Kyrgiose. Rozhodl o tom los v All England Clubu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová jako turnajová desítka nastoupí proti Rumunce Soreaně Cirsteaové. Barbora Strýcová má za soupeřku Estonku Annet Kontaveitovou a na Kvitovou může narazit ve 3. kole. V hlavní soutěži je před skončením kvalifikací jedenáct českých zástupců, čtyři muži a sedm žen.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Michel Euler

Vítězka případného českého duelu Kvitové se Strýcovou by v osmifinále hrála teoreticky se Švýcarkou Belindou Bencicovou. Všechny jsou v polovině pavouka se světovou jedničkou a obhájkyní titulu Američankou Serenou Williamsovou.

Karolína Plíšková nastoupí proti Belgičance Yanině Wickmayerové. Los si "zašpásoval" s Lucií Šafářovou, kterou pro první kolo svedl do dvojice s její deblovou partnerkou, Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Cesta povede přes mladíky

Třicetiletý Berdych má v cestě pavoukem mladíky na vzestupu. Ve 3. kole může narazit na Němce Alexandera Zverava a v osmifinále na rozjetého Rakušana Dominica Thiema, který letos vyhrál už 47 zápasů a je světovou osmičkou.

Štěpánek: Dovedl bych si představit i lepší los

Sedmatřicetiletého Štěpánka čeká patnáctý nasazený Kyrgios, který je považován za jedno z možných překvapení turnaje. "Samozřejmě bych si dovedl představit i lepší los, ale to je grandslam, a tak si nemám co vybírat," řekl Štěpánek.

Jediný vzájemný zápas s Australanem před třemi lety na Roland Garros ve třech tie-breacích prohrál. "Tráva je jeho silný povrch. Určitě si bude pomáhat tvrdým servisem, a na to se teď budeme v přípravě soustředit," uvedl Štěpánek.

Lukáš Rosol má za soupeře Američana Sama Querreyho z USA a Jiří Veselý bude hrát s hráčem z kvalifikace.

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič začne turnaj duelem s domácím Jamesem Wardem. Ve třetím kole by s prvním hráčem světa mohl hrát Lukáš Rosol. Ve čtvrtfinále může Djokovič hrát s Kanaďanem Milosem Raonicem a v semifinále se Švýcarem Rogerem Federerem. Brit Andy Murray má ve spodní části pavouka Berdycha, Thiema, Švýcara Stana Wawrinku nebo Francouze Richarda Gasqueta.

Obhájkyni titulu Serenu Williamsovou vyzve na úvod Švýcarka Amra Sadikovicová, která postoupila z kvalifikace. Američanka cestou do finále může narazit na Polku Agnieszku Radwaňskou, Kvitovou, Švýcarku Timeu Bacsinszkou nebo třeba na Bencicovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články