Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Tenisový úpal. Ve Wimbledonu úřadovalo vedro

Londýn - Třetí den 129. ročníku Wimbledonu potrápil tenisty rekordním vedrem. V londýnském All England Clubu naměřili 35,7 stupně Celsia ve stínu a o více než stupeň tak padlo zdejší maximum. Dosud nejvyšší hodnotu v areálu zaznamenali v roce 1976, kdy teploměry ukázaly 34,6 stupně.

Rekordní vedra ve Wimbledonu
zdroj: ČTK/AP

Zatímco hráči se při výměnách stran osvěžovali pod slunečníky vychlazenými ručníky, na kurtech trpěli rozhodčí i sběrači míčků a v hledišti se marně ovívali fanoušci. Zápas Američana Johna Isnera a Matthewa Ebdena z Austrálie musel být kvůli ošetřování jednoho ze sběračů dokonce na chvilku přerušen.

Karolína Plíšková, která hrála zápas 2. kola přes poledne, si ale na počasí nestěžovala. "Myslím, že to je v pohodě, jsou daleko horší podmínky v Austrálii i v Americe. Tady to je ale asi vzácnost mít takové dva tři dny po sobě," řekla jedenáctá nasazená, která vypadla po prohře s Coco Vandewegheovou.

Už v úterý aktivovali pořadatelé ve Wimbledonu kvůli vysokým teplotám speciální pravidlo, které od roku 1992 platí na okruhu WTA, v Londýně ale bylo zatím využito jen v letech 2006 a 2009. Tenistky mají za velkého horka desetiminutovou přestávku mezi druhým a třetím setem, muži ve Wimbledonu tuto možnost nemají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články