Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitová startuje po nemoci a bez jediného zápasu na trávě. Věří ale, že bude stoprocentní

Londýn - Obhájkyně wimbledonského titulu Petra Kvitová už tak nemá v All England Clubu jednoduchou úlohu - všechny její soupeřky proti ní budou mít ještě větší motivaci. Do toho se však ještě česká tenistka musela dva dny před turnajem vypořádávat s nemocí a neodehrála jediný zápas na trávě. Světová dvojka však doufá, že na start šampionátu, který je pro ni v úterý, bude stoprocentně připravena.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Rodačka z Fulneku týden před Wimbledonem léčila nachlazení. Od soboty do čtvrtka na kurtech nebyla a do turnaje vstoupí bez odehraného zápasu na trávě. "Každým dnem je to lepší. Snažím se dostat do formy a doufám, že na první kolo budu stoprocentní," uvedla dnes Kvitová na tradiční tiskové konferenci pro obhájce titulu. "Je krásné být zpět, celý rok mi Wimbledon chyběl," řekla anglicky.

Česky ke svému stavu doplnila, že s nemocí ještě trochu bojuje. Měla trochu skelné oči a smrkala. "Ale to už je nic proti tomu, co jsem měla," řekla. "Vzalo mi to trochu energie a snažím se to doplnit, ale není to ani hrozné. Je začátek turnaje a nemusím hrát hned úplně nejlépe, super."

K prvnímu kolu nastoupí coby obhájkyně titulu v úterý od 14:00 českého času na centrkurtu. Její soupeřkou bude třiadvacetiletá Nizozemka Kiki Bertensová. Kvitová onemocněla minulý týden krátce po příjezdu na turnaj v Eastbourne, z kterého se pak odhlásila. "Začalo mě hodně bolet v krku, bolela mě i hlava a přešlo to do rýmy. Bylo to opravdu hodně nepříjemné," řekla.

Proto zůstala v posteli a čtyři dny odpočívala. "Neměla jsem teplotu, což bylo dobré. Nemusela jsem brát antibiotika, takže to byla ještě ta lepší varianta," řekla pětadvacetiletá hráčka z Fulneku. Na kurt se vrátila ve čtvrtek, necelý týden před svým prvním zápasem ve Wimbledonu.

S trenérem Davidem Kotyzou se snaží najít rytmus a pohodu na oblíbené trávě. "Tréninky jdou jakžtakž, ale že by to bylo abnormálně super, to se říct nedá. Reflexy, že to po trávě sklouzne strašně rychle, tak to tam ještě není."

Fakt, že se hraje na trávě, je pro Kvitovou vzhledem k prodělané nemoci dobrou zprávou. "Vím, že to mám ráda, že se mi tu většinou daří. To by mi mohlo trošku dodat extra energii. Je to možná výhoda v tom, že nehrajeme velké výměny," prohlásila. "Nestihla jsem odehrát ani jeden zápas, což na sebedůvěře nedodává, ale možná bylo lepší nehrát než prohrát v prvním kole. Uvidíme, jak se s tím poperu."

Roli obhájkyně titulu zažije už podruhé. Rok po triumfu v roce 2011 došla do čtvrtfinále. "Pamatuju si, že jsem pocity tehdy neměla nic moc. Bylo to takové spíš přes sílu, zabržděné. První zápas jsem zvládla, došla jsem potom i docela daleko, ale necítila jsem se nějak extra dobře."

Před prvním zápasem bude zase nervózní a bude se muset vypořádat s tlakem. "Až vstoupím v úterý na centrkurt, tak tam tyhle pocity budou. Na druhou stranu si pořád říkám, že něco obhajovat je krásný úspěch," usmála se.

Na první zápasy přijedou její rodiče, což vítězku šestnácti turnajů WTA Tour těší. Aby je a fanoušky nezklamala, zkusí nasát vítěznou náladu z loňska a podívá se na pár svých utkání. "Nevím, jestli na finále, ale nějaký zápas z loňska si určitě pustím. Finále je speciální, možná jen na pár míčků, spíš třeba semifinále s Luckou (Šafářovou) nebo zápas s Bárou (Strýcovou). Možná něco trochu rychlejšího," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články