Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Murray otočil i s Janowiczem a zaútočí na první titul

Londýn - V druhém semifinále porazila světová dvojka a miláček domácího publika Andy Murray polského tenistu Jerzyho Janowicze ve čtyřech setech a bude tak po výsledku 6:7, 6:4, 6:4 a 6:3 soupeřem Novaka Djokoviče ve finále Wimbledonu, který může po 77 letech vyhrát britský hráč. Utkání se dohrávalo za umělého osvětlení pod zataženou střechou a mohli jste ho sledovat v podrobné on-line reportáži.

Andy Murray slaví postup do finále Wimbledonu
zdroj: ČTK/AP autor: John Walton

První set duelu Murrayho s Janowiczem přinesl do stavu 5:4 pro Brita jen jediný nevyužitý brejkbol, hlavně první polský grandslamový semifinalista se opíral o dělový servis. Murray měl v závěru přece jen šanci na brejk, ale nepotvrdil žádný ze dvou setbolů, což se mu vymstilo v tie-breaku. V něm Janwicz rychle vedl 4:0 a nakonec zvítězil 7:2.

Druhou sadu však Murray, který otočil čtvrtfinále s Fernandem Verdaskem dokonce ze stavu 0:2 na sety, načal brejkem a dostal zápas do očekávaných kolejí. Svěřenec trenéra Ivana Lendla, hlasitě podporovaný z hlediště, druhý set vyhrál 6:4. Poradil si i s nepříznivým vývojem ve třetím setu, kdy pěti získanými hrami v řadě zvrátil negativní skóre 1:4 a Poláka definitivně zlomil.

Murrayho nerozhodilo ani dvacetiminutové přerušení před čtvrtým setem, které si vynutilo zatahování střechy a rozsvěcení světel nad centrálním kurtem, třebaže proti rozhodnutí organizátorů hlasitě protestoval. Čtvrtou sadu získal v poměru 6:3.

Murray má s Djokovičem nepříznivou bilanci 7:11 na zápasy a půjde už o jejich čtvrté vzájemné grandslamové finále. Na Australian Open se letos i v roce 2011 radoval Srb, loni na US Open byl však úspěšnější Murray a získal svůj zatím jediný grandslamový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články