Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič zvládl neuvěřitelnou pětisetovou bitvu s Del Potrem a je ve finále Wimbledonu

Londýn - Teprve do svého druhého wimbledonského finále v kariéře se dostala světová jednička Novak Djokovič. A tentokrát opravdu neměl jednoduchou práci. V úžasném semifinále dokázal porazit svého soupeře, osmého nasazeného Juana Martína del Potra ve vyčerpávajícím pětisetovém duelu 7:5, 4:6, 7:6, 6:7 a 6:3. Ve finále srbský tenista narazí na lepšího z dvojice Janowicz - Murray, a i toto utkání vám přineseme v textovém on-line přenosu.

Novak Djokovič
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

"Byl to jeden z nejlepších zápasů, jaký jsem kdy hrál. Byl vzrušující, tak těsný a na vysoké úrovni a já měl tu čest ho vyhrát. Nejdřív si ten pocit užiju a pak budu myslet na finále," řekl Djokovič a ocenil Del Potra, vítěze US Open z roku 2009. "Je vidět, proč už byl grandslamovým šampionem. Zaslouží si za zápas velké uznání."

Ve vyrovnané bitvě výměn od základní čáry získal Djokovič první set brejkem v jeho závěru, ale ve druhé sadě vládl drtivým forhendem Argentinec. V dramatické třetí sadě sice nejdříve odvrátil Del Potro za stavu 5:6 tři setboly, jenomže následný tie-break si prohrál. Za stavu 2:3 poslal Del Potro smeč jen do sítě, ačkoliv Srb předtím uklouzl a ležel na zemi. Konsternovaný Argentinec už ve zkrácené hře nebodoval a ještě na lavičce se chytal nevěřícně za hlavu.

Čtvrtý set lépe rozehrál Djokovič, ale o brejk na 4:3 vzápětí přišel a Del Potro zabojoval. V tie-breaku čelil dvěma mečbolům, Djokovičův útočný lob skončil o pár centimetrů v autu, při druhém zahrál vítězný forhend. Argentinec nakonec set získal a diváci tleskali vstoje.

Po čtyřech hodinách hry začínal pátý set, rozhodl ho až brejk Djokoviče v osmé hře. Srb při svém servisu čelil brejkbolu, dokázal ho odvrátit a následně třetí mečbol proměnil vítězným bekhendem po lajně. Oba tenisté se u sítě objali a Djokovič stejně jako fanoušci tleskal při odchodu poraženému Del Potrovi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články