Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych po konci na Wimbledonu: Všechno bylo špatně

Londýn - Nespokojený s vlastním výkonem byl Tomáš Berdych po vyřazení ve Wimbledonu. Ač prohrál čtvrtfinále se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, věřil, že zápas mohl vypadat úplně jinak, kdyby se přiblížil k výkonu na hranici svých možností. Berdych prohrál se srbským tenistou 0:3 na sety a po utkání jednoznačně prohlásil, že měl hrát mnohem líp. Dnešní zápas Radka Štěpánka s Leandrem Paesem ve čtyřhře, který začne okolo 14:00, sledujte v on-line reportáži na našem webu.

Nespokojený Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Sang Tan

Co všechno bylo špatně? "Všechno," řekl a dodal: "Kdybych hrál, jak bych si představoval, tak by to vypadalo jinak. Proti němu je třeba hrát na hranici svých možností, ale k tomu jsem měl daleko," konstatoval.

Naději měl Berdych na začátku druhého setu. Získal dvakrát Djokovičovo podání a vedl 3:0, jenomže o náskok i druhý set rychle přišel. "Škoda nevyužitých šancí z druhého setu," řekl Berdych a přitakal, že to byl zlom v celém utkání.

Srbský tenista znovu ukázal skvělý pohyb. I na trávě doběhl skoro všechno a podobně jako na antuce i na zeleném pažitu do stran k míči v rozštěpu doklouzával. "Je to o technice běhání a, jak je vidět, on je připravený dobře. Je pořád, kde se zlepšovat. Hurá domů a hurá na tom pracovat," vyhlásil Berdych.

Loni vypadl ve Wimbledonu nečekaně hned v prvním kole, takže z toho pohledu je letošní výsledek posunem. "I vyhraný set byl lepší než loňský výsledek," řekl ironicky Berdych. Grandslamové čtvrtfinále pro šestého hráče světa už neznamená velký úspěch. "Není to nic světoborného a jede se dál," řekl.

Příští týden čeká Berdycha turnaj v Bastadu. Pak si dá volno a trénink, aby byl připraven na americkou šňůru s vrcholem na US Open a následné semifinále Davisova poháru proti Argentině v Praze. "Nejdůležitější bude kondice, aby to člověk vydržel, protože toho je před námi hodně," řekl sedmadvacetiletý tenista.

Návrat po porážkách není psychicky snadný, ale pro Berdycha to není problém. "Je to každodenní chleba, který je potřeba udělat, když se chce člověk jenom udržet, aby měl šanci mezi těmi vlčáky přežít," řekl. Přemlouvat se k tvrdé práci proto nemusí. "Dělám, co mě baví, a nemusím nad tím přemýšlet, to by byl začátek konce. Je třeba si vše dobře naplánovat, odpočinek i trénink."

Čtvrtek ve Wimbledonu

Radek Štěpánek s Indem Leandrem Paesem si zahrají semifinále Wimbledonu ve čtyřhře. O postup do finále se utkají s chorvatsko-brazilskou dvojicí Ivan Dodig, Marcelo Melo. Jejich utkání přijde na řadu na kurtu číslo 2 jako druhé v pořadí, tedy okolo 14. hodiny. Druhé semifinále obstarají američtí bratři Bob a Mike Bryanovi proti jinému Indovi Rohanu Bopannovi a Francouzi Édouardovi Rogeru-Vasselinovi.

Na centrálním kurtu budou od 14:00 k vidění semifinále ženské dvouhry. Nejprve se utká Francouzka Marion Bartoliová s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, následně Němka Sabine Lisická s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Centrální kurt (14:00): Bartoliová (15-Fr.) - Flipkensová (20-Belg.), Lisická (23-Něm.) - A. Radwaňská (4-Pol.).

Kurt č. 2 (12:30), 2. zápas: semifinále čtyřhry Paes, Štěpánek (4-Indie/ČR) - Dodig, Melo (12-Chorv./Braz.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články