Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Peschkeová je v semifinále, Hlaváčková s Hradeckou vypadly

Londýn - Předloňská vítězka wimbledonské čtyřhry Květa Peschkeová postoupila na londýnském grandslamu do semifinále. Spolu s německou tenistkou Annou-Lenou Grönefeldovou jako sedmé nasazené porazily turnajové trojky Rusku Naďu Petrovovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou 7:6, 6:3. Peschkeová v roce 2011 vyhrála Wimbledon se Srebotnikovou, s kterou se pak společně stala i světovou jedničkou deblového žebříčku.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

V semifinále na Peschkeovou a Grönefeldovou čekají Australanky Ashleigh Bartyová a Casey Dellacquová, které vyřadily po výsledku 2:6, 6:2 a 6:4 druhý nasazený pár turnaje Andreu Hlaváčkovou s Lucií Hradeckou. Ty si tak na trávě v All England Clubu nezopakují loňské finále Wimbledonu i olympijského turnaje.

Hlaváčková s Hradeckou, které zůstaly po vyřazení italského dua Sary Erraniové a Roberty Vinciové nejvýše nasazenou dvojicí ve hře o trofej, zvládly v poklidu první sadu 6:2, pak už se jim ale nepodařilo získat podání soupeřek. V rozhodujícím setu pak jediný a rozhodující brejk přišel za stavu 5:4 pro Australanky, které mohly slavit postup přesně po 100 minutách.

Českou účast v semifinále nerozšířila ani Barbora Záhlavová-Strýcová. Spolu s Němkou Julií Görgesovou proti Japonce Šuko Aojamaové a Chanelle Scheepersové z JAR sehrály vyrovnaný zápas, ale podlehly 6:7, 7:5 a 6:4.

Peschkeové se zato dařilo i ve smíšené čtyřhře, kde se s Polákem Marcinem Matkowským probojovala do čtvrtfinále. Ve třetím kole zdolala ve třech setech svoji spoluhráčku ze čtyřhry Grönefeldovou, která v mixu nastupuje s Rakušanem Alexanderem Peyou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články