Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová zápas zvládla a postupuje do osmifinále, ostatní Češky končí

Londýn - Největší české ženské tenisové naději na Wimbledonu Petře Kvitové se podařilo dovést zápas třetího kola s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou do vítězného konce. Dvakrát přerušené utkání Kvitová vyhrála po setech 6:3, 2:6 a 6:3. Světová osmička dnes prohrála jediný gem a přesvědčivě zahnala nepříznivý vývoj zápasu, kdy v pátek ke konci ztratila osm her v řadě. V dohrávce třetího kola naopak neuspěla Petra Cetkovská a promarnila šanci zopakovat si osmifinálovou účast z roku 2011. Američance Sloane Stephensové podlehla 6:7, 6:0, 4:6. Nadějně rozehraný zápas nedotáhla do vítězného konce další kvalifikantka Eva Birnerová, která s Monikou Puigovou prohrála 6:4, 3:6, 4:6 a své první grandslamové osmifinále si nezahraje. Blízko k překvapení měla Klára Zakopalová. Podávala za stavu 6:5 ve třetím setu na vítězství v duelu s šestou nasazenou Li Na z Číny, ale prohrála 6:4, 0:6 a 6:8.

Sport
zdroj: ČT4

On-line textový přenos

6:3

Tentokrát již Kvitová napotřetí zápas zvládla dotáhnout do vítězného konce, skvělé podání, špatný vysoký return Makarovové jen těsně za síť a Kvitová zasazuje vítězný úder těsně k čáře. Česká tenistka tak vítězí po setech 6:3, 2:6 a 6:3.

5:3

Výborný return tentokrát z prvního podání, Kvitová napálila míč do sítě. 40:30

5:3

Slušný return Makarovové z druhého podání Kvitové, ta zahrává do autu. 40:15

5:3

Bod z podání, tři mečboly.

5:3

Razantní podání, slabý return Makarovové těsně za síť a Kvitová napálila vítězný míč doprostřed. 30:0

5:3

Bod z podání. 15:0.

5:3

Nádherná výměna a skvělá smeč Kvitové. Česká tenistka proměňuje třetí brejkbol ve hře a podává na výhru v zápase.

4:3

Razantní return na druhé podání, avšak Kvitová zahrává těsně do autu. 30:40

4:3

První z nich Makarovová odvrací bodem z podání. 15:40

4:3

Tři brejkboly Kvitové.

4:3

Makarovová výborně returnovala a Kvitové nevyšel uspěchaný forhend. Ruská tenistka proměňuje svůj první dnešní brejkbol a snižuje na 3:4.

4:2

Dvojchyba od Kvitové, Makarovová má dva brejkboly.

4:2

Velmi bojovná defenziva od Kvitové, avšak Makarovová vede 30:0.

4:2

Vynikající defenziva Kvitové, dobré střídání úderů a Makarovová zahrává těsně do autu. Kvitová proměňuje své první dva brejkboly v dnešním průběhu zápasu.

3:2

Výhoda pro Kvitovou a tím pádem i brejkbol.

3:2

Skvělé dva vítězné údery forhendem vynášejí Kvitové shodu.

3:2

Kvitová pokračuje ve výborném výkonu, skvěle returnuje, dostává Makarovovou pod tlak. Vynikající dlouhou výměnu však teď vyhrála ruská tenistka, která vede 30:15, Češka zahrála dvě nevynucené chyby, které by ji mohly rozhodit z tempa.

3:2

Vynikající stopbal, Kvitová přesvědčivě zvládá proměnit brejk.

2:2

Skvělé podání a vynikající vítězné údery vynášejí Kvitové vedení 30:0. Poté však zahrává do autu.

2:2

Petra Kvitová vstoupila po přestávce do zápasu výborně, vzápětí proměnila brejkbol a srovnala na 2:2.

1:2

Dva brejkboly pro Kvitovou, vynikající vítězný úder na 40:15. Makarovová je pod tlakem.

1:2

Kvitová nastupuje do zápasu sebevědomě, dobře returnuje a vede při podání Makarovové 30:0.

1:2

Dobrý den, vítejte u on-line přenosu z dohrávaného utkání třetího kola mezi Petrou Kvitovou a Jekatěrinou Makarovovou. Češka prohrává 6:3, 2:6 a 1:2, Ruska je na podání.

1:2

Zápas je přerušen a odložen na zítřek pro nevhodné podmínky.

1:2

Kvitová bude chtít zápas přerušit a nechat odložit na zítřek kvůli světelným podmínkám.

1:2

Aut Makarovové, Kvitová snižuje na 1:2. Po osmi prohraných hrách v řadě první bod pro českou tenistku.

0:2

Vítězný bod z forhendu znamená výhodu pro Kvitovou. Pak však dostává míč na tělo a bekhendem zahrává jen do sítě.

0:2

Čopovaný úder nevyšel, končí jen na síti. Shoda.

0:2

Kvitová bojuje, na každý vyhraný fiftýn se však musí hodně namáhat. 40:15.

0:2

Aut Kvitové. Makarovová potvrzuje brejk.

0:1

40:30 pro Makarovovou, výborný vítězný úder po čáře.

0:1

Čistá hra pro ruskou tenistku při podání Kvitové. Česká tenistka zahrála do autu a momentálně se velmi trápí.

0:0

Tři brejkboly pro ruskou tenistku poté, co Kvitová zahrává do sítě.

0:0

Kvitová začíná třetí set svým podáním - a čtvrtou dvojchybou v utkání. Skvělý volej Makarovové na síti pak vynesl ruské tenistce vedení 30:0.

2:6

Makarovová bodem z podání a čistou hrou získává druhou sadu. Kvitová začala set výborně, poté však ruská tenistka získala šest her v řadě.

2:5

Makarovová podává na výhru v druhé sadě. Velmi rychle si vybudovala vedení 40:0.

2:5

Kvitová si od stavu 2:0 neuhrála podání a po jeho další ztrátě prohrává už 2:5. Makarovová bude podávat na výhru ve druhé sadě.

2:4

Česká tenistka sice dosáhla shody, přesto Jekatěrina Makarovová potvrzuje brejk a ve druhé sadě vede už 4:2.

2:3

Kvitová podruhé v řadě při svém podání vyprodukovala dvě dvojchyby a pustila Makarovovou ke třem brejkbolům v řadě, ale tři vítězné fiftýny znamenaly srovnání na 40:40. Petra pak ale vlastními chybami game přesto ztratila a Makarovová otáčí druhý set.

2:2

Makarovová měla v gamu navrch a srovnává na 2:2.

2:1

Bohužel ale v následující hře Kvitová vyprodukovala dvě dvojchyby, Makarovová získává rebreak a jde na podání.

2:0

Výborně! Kvitová po boji získává brejk hned na úvod druhé sady. Petra skvěle returnovala a útočila, Makarovovou však dlouho drželo podání.

1:0

Makarovová Petře sebrala dva fiftýny, na zisk gamu to ale nestačilo. 1:0 pro Petru, podává Ruska.

6:3

Kvitová měla za stavu 40:30 první možnost ukončit set, ale Ruska svělým podáním nedala Petře šanci. Kvitová si pak ale vypracovala několik výhod a získala první sadu!

5:3

Kvitová při boji o první fiftýn osmé hry uklouzla, spadla a rozehru vyhrála soupeřka. Na její další pohyb na kurtu to ale nemělo vliv. Petra Makarovovou sice pustila k jednomu brejkbolu, ale nakonec potvrzuje brejk a je game od zisku prvního setu.

4:3

Češka prolamuje podání Makarovové a jde do vedení 4:3! Kvitové za stavu 30:15 pomohla páska ke dvěma brejkbolům a při druhém zahrála Ruska do sítě.

2013-06-28 20:28:59

Déšť nad Londýnem ustal a utkání může pokračovat. Za vyrovnaného stavu 3:3 v úvodní sadě bude podávat ruská hráčka.

2013-06-28 18:33:44

Zápas Kvitová - Makarovová byl kvůli dešti přerušen za stavu 3:3 v prvním setu.

3:3

Petra Kvitová srovnala na 3:3. Na Wimbledonu se rozpršelo a utkání bylo přerušeno.

2:3

Pátý game získala Ruska čistou hrou.

2:2

Obě hráčky si svá podání bez problémů pohlídaly.

1:1

Kvitová musela hned na začátku zápasu čelit brejkbolu, naštěstí si dokázala v pravý čas pomoci podáním.

0:1

Makarovová si bez problémů udržela své podání.

2013-06-28 18:12:39

Vítejte u on-line přenosu utkání mezi Petrou Kvitovou a Jelenou Makarovovou na wimbledonském dvorci číslo 1.

"Snažila jsem se bojovat o každý míč a vyhrála jsem," uvedla Kvitová v rozhovoru cestou z kurtu. Ve spodní části pavouku dvouhry je jako osmička nejvýše nasazenou hráčkou, když už vypadly Viktoria Azarenková či Maria Šarapovová. "Zvláště tady bych chtěla hrát dobře a třeba přidat druhý titul, ale pořád je v soutěži hodně dobrých hráček a je to otevřené," řekla Kvitová.

Dohrávku pod slunečními paprsky zvládla skvěle. Vyhrála nejdříve devět z jedenácti výměn, uklidnila se a soupeřce povolila jen jeden game. Hodně míčů vyběhala a trefovala údery k lajnám, do rohů a hlavně dobře podávala.

Kvitová zápas s Makarovovou rozehrála v pátek, ale už v prvním setu byl za stavu 3:3 kvůli dešti přerušen. Po pauze česká tenistka dominovala a vyhrála pět her. První set získala 6:3 a ve druhém měla náskok 2:0. Pak ale přišly chyby, ztratila osm her po sobě a zápas byl kvůli tmě přerušen za stavu 1:2 ve třetí sadě.

"To už tak v ženském tenisu bývá, že se to přelévá ze strany na stranu. Když jsem vedla, tak jsem udělala pár lehkých chyb a ona se chytla," řekla Kvitová. Před dohrávkou nemohla dobře spát. "Protože jsem měla v hlavě, co jsem udělala dobře a co špatně," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy.

V pondělním osmifinále se střetne s devatenáctou nasazenou Carlou Suárezovou ze Španělska, nad kterou vede vzájemnou bilanci 4:1. "Známe se velmi dobře a věřím, že tráva bude opět mojí výhodou," uvedla Kvitová.

Sport
zdroj: ČT4

Cetkovská promarnila vedení ve třetím setu

Petra Cetkovská získala v úvodu rozhodující sady slibný náskok, pak si ale dvakrát za sebou prohrála podání a umožnila sedmnácté hráčce světa jít do vedení 5:3. Na raketě dvacetileté Afroameričanky skončila stejně jako loni, kdy s ní vypadla ve druhém kole.

"Neměla jsem to špatně rozjetý, ale bylo to opatrnější a nedělala jsem, co jsem měla. Je těžké zápasy dokončit a věděla jsem, že musím víc riskovat, ale nešly mi nohy ani ruka. Přišlo pár chyb a z toho kolotoče jsem se nedostala," řekla Cetkovská, která hrála po dlouhé zdravotní pauze teprve čtvrtý letošní turnaj.

Zakopalová byla krůček od postupu

Dva míče dělily Kláru Zakopalovou od osmifinále. V utkání s favorizovanou Číňankou Li Na vedla 6:5 a podávala, ale za stavu 30:30 dala dvojchybu a o servis přišla. O dvě hry později prohrála i celé utkání. "Bude mě to hodně mrzet," říkala se sklopenýma očima po prohře 6:4, 0:6 a 6:8.

Postupem by zopakovala osmifinálovou účast na londýnské trávě z roku 2010, ale v kritické chvíli měla i smůlu. Za stavu 30:30 zahrála druhé podání a od pásky se míček odrazil do autu. "Škoda, hrozná škoda," litovala Zakopalová. "Není sice záruka, že bych ten zápas vyhrála, ale alespoň by se hrála výměna," řekla.

Williamsová vyřadila veteránku Dateovou-Krummovou

Serena Williamsová zvládla v bleskovém tempu zápasy třetího kola. Americká obhájkyně titulu na trávě All England Clubu zastavila japonskou veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou, která se ve 42 letech dostala jako nejstarší hráčka v historii londýnského grandslamu tak daleko.Williamsová slavila postup do osmifinále po setech 6:2, 6:0 a vyhrála už 34. zápas v řadě. O čtvrtfinále se pětinásobná wimbledonská šampionka utká s Němkou Sabine Lisickou.

Pondělní program:

Centrální kurt (začátek ve 14:00): S. Williamsová (1-USA) - Lisická (23-Něm.).

Kurt č. 1 (14:00): Robsonová (Brit.) - Kanepiová (Est.).

Kurt č. 3, 1. zápas (12:30): Kvitová (8-ČR) - Suárezová (19-Šp.).

Dvouhra - 3. kolo:

Kvitová (8-ČR) - Makarovová (25-Rus.) 6:3, 2:6, 6:3, Stephensová (17-USA) - Cetkovská (ČR) 7:6 (7:3), 0:6, 6:4, Puigová (Portor.) - Birnerová (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Vinciová (11-It.) - Cibulková (18-SR) 6:1, 6:4, Li Na (6-Čína) - Zakopalová (32-ČR) 4:6, 6:0, 8:6, A. Radwaňská (4-Pol.) - Keysová (USA) 7:5, 4:6, 6:3, Lisická (23-Něm.) - Stosurová (14-Austr.) 4:6, 6:2, 6:1, Kanepiová (Est.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:3.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články