Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kvitová hladce postoupila do třetího kola Wimbledonu

Londýn - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do třetího kola Wimbledonu. Obhájkyně titulu a čtvrtá nasazená zdolala domácí Elenu Baltachaovou po setech 6:0 a 6:4. Příští soupeřkou Kvitové bude Varvara Lepchenková z USA, kterou porazila nedávno na French Open.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Kirsty Wigglesworth

Kvitová v kulise zapadajícího slunce vyhrála první set nad Baltachaovou, až 101. hráčkou světa, za pouhých 22 minut. Česká favoritka se opírala o rychlé údery z obou stran, dobře podávala a měla hru pod kontrolou. První game soupeřce povolila až v jedenácté hře utkání, prohrála si pak i servis, ale komplikace nepřipustila. První tři mečboly Kvitová nevyužila, ale při čtvrtém už Britka její ránu nevrátila.

Na centrálním kurtu ještě bojuje Lukáš Rosol a set ho dělí od senzace. Nad Španělem Rafaelem Nadalem vede 2:1 na sety. V první sadě nevyužil tři setboly a ztratil ji v tie-breaku, druhý a třetí set ale získal shodně 6:4.

Už pošesté v kariéře si zahraje v třetím kole Wimbledonu Radek Štěpánek. V dohrávce zápasu 2. kola porazil Benjamina Beckera z Německa 6:2, 7:6 a 6:3 a v pátek nastoupí proti obhájci titulu a světové jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska.

Uspěla i Klára Zakopalová, která sice s Olgou Govorcovovou z Běloruska prohrála první set 2:6, ale zbylé dva získala 6:1 a 6:2. O postup do osmifinále bude hrát s Franceskou Schiavoneovou z Itálie, která porazila Kristýnu Plíškovou dvakrát 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články