Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Anderson přehrál Querreyho a je poprvé v kariéře v semifinále grandslamu

New York - Jihoafrický tenista Kevin Anderson prošel na US Open poprvé do grandslamového semifinále. Ve čtvrtfinále porazil domácího Sama Querreyho 7:6, 6:7, 6:3 a 7:6. Soupeřem osmadvacátého nasazeného Andersona v boji o finále bude Španěl Pablo Carreňo, který je rovněž na grandslamu v semifinále poprvé.

Kevin Anderson
zdroj: Reuters autor: Mike Segar

Anderson zdolal Querreyho za tři a půl hodiny, celkem v zápase nastřílel 67 vítězných úderů. V tie-breaku čtvrtého setu odvrátil jeden setbol. "Je to neuvěřitelné," řekl Anderson, který vynechal Australian Open kvůli zraněnému lokti.

Jednatřicetiletý rodák z Johannesburgu, který žije na Floridě, je prvním Jihoafričanem v semifinále US Open po dlouhých 52 letech. Eric Drysdale se v roce 1965, kdy se ještě hrálo na trávě, dostal až do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Anderson zarmoutil americké diváky a vyřadil Querreyho

Mike Bryan zaznamenal na US Open rekordní 1052. výhru

Devětatřicetiletý Mike Bryan odsunul na druhé místo v historické tabulce Kanaďana Daniela Nestora, který během kariéry zaznamenal 1051 výher. Nestora může ještě letos překonat i druhý z bratrů Bryanových Bob, jenž má na kontě 1038 vítězných zápasů.

Dvojčata odehrála společně ve dvojici drtivou část kariéry, nicméně klíčový náskok získal Mike už v roce 2002. Tehdy Bob zkoušel štěstí v kvalifikaci dvouhry na grandslamech a Mike absolvoval čtyři turnaje s jinými partnery.

"Myslím, že si tam připsal semifinále, finále a dva tituly, takže teď může tvrdit, že je nejlepší v historii. Má beze mě docela dobrou bilanci, ale stále potřebuje můj levácký servis," žertoval Bob Bryan, jehož bratr má v tomto ohledu jasno. "Nikdy mě už nedoženeš," škádlil nový rekordman sourozence.

Šestnáctinásobní grandslamoví šampioni se v semifinále US Open utkají se španělskou dvojicí jmenovců Felicianem a Marcem Lópezovými. Bryanové v New Yorku útočí na první grandslamový triumf od roku 2014, kdy získali dosud poslední velký titul právě ve Flushing Meadows.

Výsledky tenisového US Open:

Dvouhra muži - čtvrtfinále: Anderson (28-JAR) - Querrey (17-USA) 7:6 (7:5), 6:7 (9:11), 6:3, 7:6 (9:7).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články