Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová se v noci utká o čtvrtfinále s Kerberovou

New York - Své kariérní maximum na US Open může vyrovnat Petra Kvitová, jestli v noci z neděle na pondělí na centrkurtu postoupí přes Němku Angelique Kerberovou do čtvrtfinále. Česká tenistka už ale postupem do osmifinále zaznamenala nejlepší letošní výsledek na grandslamu.

Petra Kvitová na US Open
zdroj: REUTERS autor: Jerry Lai

Bronzová medailistka z Ria de Janeiro svého newyorského maxima dosáhla loni, kdy až ve čtvrtfinále vypadla s pozdější turnajovou vítězkou Flavií Pennettaovou. Flushing Meadows bylo pro Kvitovou doposud nejméně úspěšným grandslamem, na všech ostatních velkých turnajích se dostala alespoň do semifinále.

Čtrnáctá nasazená Kvitová dosud neztratila ani set, nyní jí však v cestě do čtvrtfinále stojí rozjetá Kerberová, jež má v New Yorku šanci stát se světovou jedničkou. S turnajovou dvojkou a vítězkou Australian Open má Kvitová vyrovnanou zápasovou bilanci 4:4, ale poslední dva duely letos a loni prohrála.

Nedělní program US Open (začátek v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe: Kontaová (13-Brit.) - Sevastovová (Lot.), Keysová (8-USA) - Wozniacká (Dán.), Nadal (4-Šp.) - Pouille (24-Fr.), 01:00 Kvitová (14-ČR) - Kerberová (2-Něm.), Djokovič (1-Srb.) - Edmund (Brit.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články