Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Wozniacká letos poprvé porazila tenistku z první desítky, zdolala Kuzněcovovou

New York - Bývalá světová jednička Dánka Caroline Wozniacká dokázala poprvé v sezoně porazit tenistku z první desítky žebříčku. V druhém kole US Open zdolala navzdory katastrofálnímu vstupu do zápasu šampionku turnaje z roku 2004 Rusku Světlanu Kuzněcovovou dvakrát 6:4. 

Caroline Wozniacká
zdroj: Reuters autor: Robert Deutsch

Dvojnásobná finalistka newyorského grandslamu, kterou před US Open přestal trénovat český kouč David Kotyza, prohrávala už 0:4. Pak konečně získala game při svém podání a následně sebrala třikrát servis soupeřce. V druhé sadě naopak vedla Wozniacká 5:2, ale světové desítce se povedlo závěr ještě zdramatizovat. Nakonec se ale radovala z postupu Dánka.

"Nevypadalo to se mnou dobře. Ale už jsem tady takovouhle situaci zažila. V roce 2009 jsem to (ve čtvrtém kole) měla 1:6 (ve skutečnosti 2:6) a 1:4 na tomhle kurtu. Řekla jsem si: to umím. To zvládnu. Vyhrála jsem to minule a dneska taky. Jsem na to pyšná," uvedla Wozniacká, která před sedmi lety na Kurtu Arthura Ashe otočila osmifinálový zápas právě s Kuzněcovovou.

I kvůli zranění kotníku z jarní části sezony figuruje až na 74. místě žebříčku WTA a poprvé od svého debutu na US Open v roce 2007 není nasazená. "Na žebříček se nedívám od chvíle, co jsem vypadla z první desítky. Cítím se, že ke špičce patřím. Dneska jsem porazila někoho, kdo má za sebou opravdu dobrý rok, což mi rozhodně pomůže zvednout sebevědomí," řekla Dánka.

Její další soupeřkou bude Rumunka Monica Niculescuová. Do třetího kola prošla i britská tenistka Johanna Kontaová, přestože v utkání s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou na chvíli zkolabovala. V druhé sadě se najednou posadila na zem a roztřásla se. Stěžovala si, že jí prudce buší srdce a nemůže popadnout dech. Nejprve jí na pomoc přispěchala rozhodčí, která hráčku obložila ledem. Po ošetření v šatně třináctá nasazená Britka v zápase pokračovala a zvítězila 6:2, 5:7, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články