Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hlaváčková nezíská druhý titul na US Open, v mixu skončila v semifinále

New York - Andrea Hlaváčková na US Open svůj druhý titul ve smíšené čtyřhře nezíská. Spolu s Polákem Lukaszem Kubotem prohrála semifinále s americkou dvojicí Bethanie Matteková-Sandsová, Sam Querrey 4:6, 3:6. 

"Cílem bylo vyhrát, ale odehráli jsme super zápasy a je fajn být v semifinále," řekla devětadvacetiletá Hlaváčková, která má ve sbírce jeden grandslamový titul ze smíšené čtyřhry. Ten vybojovala předloni na US Open s Bělorusem Maxem Mirným.

Proti Mirnému stála Hlaváčková ve čtvrtfinále a čelila jeho servisu. "Hrozně těžko se returnuje. Ze začátku mi to přišlo skoro nemožné," přiznala plzeňská tenistka. Američan Querrey v semifinále ale dával ještě větší rány. "Míč byl ode mne ještě dál, byl mnohem rychlejší a je znát, že je singlistou a má velký potenciál," vyzdvihla.

Osmatřicátý hráč světa Querrey se ukázal jako rozhodující faktor. "Byl lepší než my," uznala Hlaváčková. S Mattekovou-Sandsovou se mohla rovnat. "Čekala jsem, že Bethanie bude dominantnější, jak ji znám, ale nebylo to tak. Ona pár míčů zkazila, někdy šla špatně a na holčičí straně jsem se necítila hůře," uvedla.

Postup do semifinále mixu byl pro Hlaváčkovou s Kubotem bonusem. "Měli jsme zase neuvěřitelně těžký los, takže jsme byli rádi za každý zápas," řekla Hlaváčková. V 1. kole s Kubotem vyřadili nasazené jedničky a obhájce titulu Saniu Mirzaovou z Indie a Brazilce Bruna Soarese. "Ale pak to bylo jen těžší," podotkla Hlaváčková

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články