Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kvitová se loučí s US Open po prohře s Pennettaovou

New York - Petra Kvitová skončila na letošním US Open ve čtvrtfinále. Turnajová pětka v boji o svoji premiérovou účast v semifinále newyorského grandslamu prohrála s Italkou Flavií Pennettaovou po dvou hodinách a 25 minutách 6:4, 4:6 a 2:6.

Pro Kvitovou byla už účast ve čtvrtfinále nejlepším výsledkem na US Open v kariéře. Ve světovém žebříčku WTA si upevnila čtvrtou pozici a přiblížila se účasti na Turnaji mistryň v Singapuru, který se uskuteční na přelomu října a listopadu.

"Hned jak jsem slezla z kurtu, byla jsem hodně smutná, ale dneska mi tělo asi řeklo, že už mu to stačí. Cítím se fyzicky vyčerpaná. Snažila jsem se, bojovala jsem, ale od začátku jsem byla ráda, že tam nějak pobíhám. Nešlo to," řekla Kvitová. "Ráda bych si zahrála semifinále, ale i tak jsem na sebe pyšná, co jsem tady letos předvedla vzhledem k okolnostem a tomu, že jsem moc netrénovala."

Problémy s vlastním podáním

Na dvorci Arthura Ashe hráčkám ztěžoval zápas stín na jedné půlce kurtu a ostré světlo na druhé straně, a obě měly problém udržet si servis. V první sadě začala ztrátou podání Kvitová, ale pak získala dva brejky a podávala za stavu 5:3 na zisk sady. Při setbolu udělala dvojchybu a úvodní sadu ukončila až o hru později za pomoci soupeřky, která dala dvojchybu při druhém setbolu Češky.

Petra Kvitová: "Nechala jsem tam všechno, co jsem mohla. Servis možná mohl být o něco lepší, dala jsem dost dvojchyb, ale ona výborně returnovala. A co se týče úderů, tak víc udělat nešlo."

Kvitová musela bojovat o každý svůj servis a až ve třetí hře druhého setu poprvé nečelila brejkbolu. Po prolomení servisu Pennettaové šla do vedení 3:1, vzápětí ale ztratila bez zisku míče vlastní podání a o náskok přišla. Kvitová se snažila hrát v horku co nejkratší výměny a z toho pramenily časté chyby. Jednou z nich ukončila druhý set.

První dva sety se hrály hodinu a tři čtvrtě, přičemž předešlé zápasy zvládla Kvitová v průměru za 1:11. Začala se na ní projevovat únava, nedostávala se k úderům, jak by potřebovala. To se projevilo od stavu 2:2 ve třetí sadě. Výborně returnující a běhající Italka měla převahu ve
výměnách. Kvitová dřela, zatínala zuby, ale více kazila, už nestačila, a do konce neuhrála ani game.

Kopa nevynucených chyb

Zápas pětadvacetiletá Kvitová ukončila 60. nevynucenou chybou v utkání. Na druhou stranu nastřílela 41 vítězných míčů.

"Už jsem ve druhém setu moc nevěřila, ale bojovala jsem o každý balon a jsem moc ráda, že jsem v semifinále," řekla Pennettaová na kurtu. "Kvitová na sebe taky může být pyšná. Rvala se o každý míč přes dvě hodiny až do konce." Soupeřkou Pennettaové v semifinále bude vítězka utkání mezi druhou nasazenou Simonou Halepovou z Rumunska a bývalou světovou
jedničkou Victorií Azarenkovou z Běloruska. V semifinále jsou letos dvě Italky. Už v úterý postoupila Roberta Vinciová, která vyzve světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA.

Kvitová navázala účastí v semifinále US Open na Janu Novotnou (1998). Poslední finalistkou zatím zůstává Helena Suková (1993) a jediný ženský titul z dvouhry s českou vlaječkou za jménem získala před 30 lety Hana Mandlíková.

Výsledky US Open

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Djokovič (1-Srb.) - F. López (18-Šp.) 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7:2), Čilič (9-Chorv.) - Tsonga (19-Fr.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3:7), 6:4.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Pennettaová (26-It.) - Kvitová (5-ČR) 4:6, 6:4, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (23-USA) 6:2, 1:6, 6:3.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo:

Klein, Rikl (SR/ČR) - Rotsaert, Wolf (USA)7:6 (7:5), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články